Iulian Burtea, candidatul PSD la primăria Cârna: „Comuna Cârna continuă investiţiile pentru dezvoltarea localităţii! ”

0
1202

Cu o experienţă de peste 14 ani în administraţie, Iulian Burtea, candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Cârna, este omul potrivit pentru revitalizarea zonei.

Extrem de serios, ambiţios, fiu al satului, cârnean prin naştere, educaţie şi dorinţă, Burtea şi-a propus dezvoltarea economică a comunei. Candidatul PSD provine dintr-o familie respectabilă, este căsătorit şi are o fetiţă în vârstă de şapte ani.

”După inundaţiile din anul 2006, m-am hotărât să revin în localitate. Mi-am refăcut casa părintească în care trăiesc şi acum. Iubesc comuna natală, vreau revitalizarea acestei zone. Sunt un fiu al satului, iar oamenii mă percep astfel, sunt tânăr, cu putere de muncă, vreau dezvoltarea comunei. Iubesc casa părintească, iubesc pământul pe care am crescut, mă bucur că am revenit şi ştiu că aici, în satul meu natal vreau să îmi cresc copilul. La fel de mult îmi doresc ca tinerii să nu mai plece de acasă, să punem împreună în valoare resursele naturale ale zonei. Vreau ca toate aceste case rămase doar de vacanţă să fie iar locuite, este o zonă cu un peisaj mirific şi potenţial extraordinar, vreau revitalizarea acestei zone bogate”, a spus Iulian Burtea.

Şi-a propus foarte multe proiecte pe care să le implementeze în comună, îşi doreşte foarte mult accesarea de fonduri europene, crearea de locuri de muncă pentru oameni. Migraţia din ultimii zeci de ani a dus la îmbătrânirea satelor doljene.

”Este păcat, avem oameni capabili, extrem de muncitori pe care îi putem mobiliza în dezvoltarea satelor. Crearea locurilor de muncă este prioritară pentru mine, oferindu-le oamenilor stabilitate financiară îi determini să îşi întemeieze familii, să rămână acasă. Administraţia locală trebuie să le vină în sprijin cu tot ce este posibil, să îi ajute. A contat enorm pentru oameni, de exemplu, reabilitarea Căminului Cultural, la care am contribuit şi eu alături de doamna primar. Cu o capacitate de 195 de locuri, reabilitat din fonduri de la Compania Naţională de Investitţii în perioada 2014 – 2016, căminul este un punct de reper cultural al comunei. Vreau să continuăm să investim pentru ca oamenii să beneficieze de canalizare, de o infrastructură modernă de drumuri, de un învăţământ în unităţi reabilitate şi dotate corespunzător, de o administraţie transparentă”, a completat candidatul PSD la funcţia de primar al comunei.

În ultimii patru ani, în comuna Cârna a fost înfiinţată o piaţă rustică, proiect realizat din Fonduri Europene, au fost asfaltate străzile rurale – proiect realizat din fonduri PNDL; alimentare cu apă; iluminat stradal cu leduri, proiect realizat din fonduri de la bugetul local; supraveghere video în comună, proiect realizat din fonduri de la bugetul local. Şcoala din comună a fost izolată termică printr-un proiect realizat din fonduri de la bugetul local, iar grădiniţa a fost modernizată. Cabinetul medical şi farmacia au fost renovate şi modernizate.

Urmează patru ani în care poate să dovedească că prin multă muncă localitatea poate fi modernizată, resursele naturale exploatate, frumuseţea zonei promovată.

”Ştiu că nu este uşor, însă ştiu de asemenea că împreună putem reuşi. Avem alături Consiliul Judeţean Dolj, am experienţa anilor de administraţie, experienţa acumulată alături de Elena Titiroagă. Punctele forte ale ofertei mele electorale sunt următoarele: proiect canalizare  – FNDI  – 12.500.000 lei + TVA; proiect Centrul Social Cârna din care derivă POCU – 520.000 lei; proiect amenajare camping – 554.000 lei; achiziţie clădire de la fosta cooperativă pentru realizare Centru Multifuncţional; reabilitare drumuri de exploataţie. Avem în plan găsirea unei forme juridice de asociere împreună cu comunele învecinate pentru introducere gazelor naturale în localitate. Am enumerat doar câteva, însă cu siguranţă nu mă voi opri aici! Comuna Cârna continuă investiţiile pentru dezvoltarea localităţii!”, a completat Iulian Burtea.

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de ED PRESS COM S.R.L., Portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 21200019,