Şofer craiovean prins băut şi fără permis, arestat pe 30 de zile

0
490

Un şofer craiovean, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă, pentru comiterea infracţiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis pentru nici o categorie şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

arestatMai exact, conform reprezentanţilor IPJ Dolj, vineri, 1 septembrie a.c., în jurul orei 02.45, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova în timp ce executau serviciul de patrulare, pe Calea Severinului din municipiu, au oprit pentru verificări un autoturism Peugeot 206, înmatriculat în Dolj, la volanul căruia a fost identificat Adrian Constantin Muscu, de 23 de ani, din Craiova. Din verificările efectuate de poliţiştii craioveni a rezultat faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, întrucât tânărul emana miros de băuturi alcoolice, poliţiştii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,78 mg/l alcool în aerul expirat.

„În urma analizării materialului probatoriu cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de craiovean sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Totodată, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, iar inculpatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introdus de poliţişti în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj”, a declarat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Sâmbătă după-amiază, Muscu a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care i-a respins cererea de a fi plasat în arest la domiciliu, dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, astfel că tânărul a fost dus înapoi în arestul IPJ Dolj.