O elevă a Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Craiova – primul loc la combaterea poluării

0
611

În această vară, cei mai buni elevi din primele opt şcoli clasate în concursul naţional „Şcoala Zero Waste (Zero Deşeuri)”, desfăşurat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu două societăţi comerciale din ţară, au participat la tabăra „Zero WasteSummerCamp”, organizată, între 21-27 august, la Căşoaia (judeţul Arad). Doljul a avut reprezentantă Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova, de acolo venind şi primul loc.

 scoala mihai viteazulFiecare şcoală participantă şi-a desemnat cinci reprezentanţi pentru a învăţa mai multe despre cum pot fi economisite resursele şi ceea ce trebuie să facem în vederea păstrării planetei curate. În competiţie, s-a pus accentul pe conceptul „think global, act local”, de la găsirea de soluţii, pe care le poate aplica fiecare dintre elevipentru reducerea emisiilor de carbon, până la înţelegerea conceptului „butterflyeffect” şi efectele globale pe care le au poluarea şi defrişările masive.

Fiecare participant a primit un kit, pentru a fi ajutat să adopte un stil de viaţă fără deşeuri la şcoală, în special să refuze produsele de unică folosinţă şi să opteze pentru lucruri cu întrebuinţare îndelungată. În perioada de tabără, copiii au participat la sesiuni de training şi ateliere, prin care organizatorii au urmărit dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă, precum şi de îmbogăţire a bagajului de informaţii şi cunoştinţe privind protecţia mediului şi sustenabilitatea. Judeţul Dolj a fost reprezentat de echipajul Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Craiova, una dintre eleve, Adela Tavoc, obţinând şi primul loc, premiul constând într-un laptop.