Motociclist prins gonind cu 103 km/h pe Calea Severinului

0
252

Vineri, 1 aprilie a.c., efectivele Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova şi ai formaţiunilor rutiere din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, poliţiştii rutieri au urmărit şi conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 212 sancţiuni, valoarea amenzilor fiind de peste 35.700 lei, dintre care 121 amenzi pentru viteză neregulamentară, iar alte 11 amenzi aplicate pentru neportul centurii de siguranţă. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 9 permise de conducere.

Potrivit IPJ Dolj, în cadrul acestor activităţi, Iulian D., de 33 de ani, din Craiova, a fost depistat de poliţiştii rutieri aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu în timp ce conducea o motocicletă, pe Calea Severinului din municipiu, cu viteza de 103 km/h. Craioveanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 945 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.