Razie de noapte în Craiova

0
233

Poliţiştii craioveni au organizat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o razie în barurile şi cluburile din municipiu, dar au instituit şi filtre rutiere în trafic, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale. În cadrul acestor activităţi, oamenii legii au aplicat amenzi de peste 48.000 lei. Un şofer băut, care a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, a fost urmărit de oamenii legii care, după ce l-au prins şi l-au testat cu etilotestul, au constatat că avea o concentraţie alcoolică peste limita admisă astfel că i-au întocmit dosar penal.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost organizată o razie, în municipiul Craiova, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă şi a altor fapte antisociale ce se  comit în zona barurilor şi discotecilor, precum şi a abaterilor la regimul circulaţiei rutiere, totodată urmărindu-se şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Astfel, aproximativ 60 de poliţişti din cadrul Secţiilor Urbane 1-6 Poliţie Craiova, Biroului Rutier Craiova, dar şi Biroului de Investigaţii Criminale au participat la razie împreună, bineînţeles, cu jandarmi din cadrul celor două unităţi, respectiv Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova. „Au fost efectuate verificări şi controale la 64 unităţi comerciale; 4 obiective asigurate cu pază, astfel fiind constatate şi aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 48.300 lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 3 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

În cadrul acestor activităţi, vineri seara, în jurul orei 21.15, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova în timp ce se afla pe bulevardul „Ştirbei Vodă”, a efectuat semnal regulamentar pentru a opri un autoturism al cărui şofer nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea. Poliţiştii au pornit în urmărirea autovehiculului, reuşind să-l oprească pe Aleea I Ţărăncuţei. Astfel, oamenii legii l-au identificat, la volan, pe Vaty A., de 45 de ani, din Craiova şi, întrucât acesta emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus pe bărbat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o alcoolemie peste limita admisă”, a mai precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu.