Instructoarea auto acuzată de trafic de influenţă, condamnată definitiv

0
306

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au pronunţat, vineri, 1 aprilie a.c., sentinţa definitivă în dosarul în care instructoarea auto Emilia Moraru a fost trimisă în judecată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au trimis-o în judecată în iunie 2015 pe femeie, după ce au stabilit că cerea bani de la elevii săi susţinând că va „aranja” examenul practic de obţinere a permisului auto. Femeia a fost condamnată în noiembrie anul trecut la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Curtea de Apel Craiova i-a menţinut acum pedeapsa şi a dispus confiscarea sumei de 300 de euro de la inculpată.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, craioveanca Emilia Moraru, instructor auto, a fost denunţată, pe 12 martie 2015, de o elevă a sa, care le-a declarat anchetatorilor că îi ceruse 100 de euro la finalul cursului pentru a interveni pe lângă poliţiştii examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Dolj în vederea promovării examenului practic de obţinere a permisului auto. O zi mai târziu, pe 13 martie, denunţătoarea i-a dat banii instructoarei, aceasta schimbându-i imediat la o casă de schimb valutar „pentru a nu rămâne amprente”.

Anchetatorii au continuat cercetările, stabilind că femeia a procedat la fel cu mai mulţi elevi, astfel că pe 30 aprilie 2015 au luat hotărârea să o aresteze. A fost prezentată Tribunalului Dolj, instanţă care a emis pe numele femeii mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Pe 26 mai 2015, procurorii au cerut prelungirea arestării preventive, Tribunalul Dolj a admis propunerea, însă Emilia Moraru a contestat hotărârea, iar Curtea de Apel Craiova i-a dat câştig de cauză, fiind plasată sub control judiciar. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările în cauză şi au întocmit rechizitoriul prin care Emilia Moraru a fost trimisă în judecată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Dolj pe 12 iunie a.c.

Femeia a recunoscut comiterea faptelor în faţa judecătorilor şi a cerut să beneficieze de prevederile vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Instanţa a admis cererea femeii, astfel că pe 18 noiembrie 2015 a fost soluţionat dosarul. Judecătorii au condamnat-o pe Emilia Moraru la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani pentru cele patru infracţiuni, dispunând, în plus, ca aceasta să execute 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au declarat apel, iar la sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 1 aprilie a.c., Curtea de Apel Craiova a pronunţat sentinţa definitivă. Femeia a rămas cu pedeapsa primită la Tribunalul Dolj, instanţa de apel dispunând confiscarea sumei de 300 de euro de la craioveancă: „Admite apelul. Desfiinţează în parte sentinţa în sensul că: În baza art. 291 alin. 2 Codul penal rap. la art. 112 lit. e Codul penal Dispune confiscarea de la inculpată a sumei de 300 euro. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. În baza art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală Cheltuielile judiciare avansate în faza de apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.