Fedele revine la Universitatea Craiova

0
1165

Mijlocaşul elveţian Matteo Fedele va reveni, după aproape doi ani, la Universitatea Craiova, unde a mai evoluat în sezonul 2018-2019. Deşi jucătorul de 28 de ani a fost aproape să semneze cu Poli Iaşi, unde era dorit de fostul său coechipier din Bănie, Andrei Cristea, proaspăt numit antrenor principal în Copou, Fedele a fost deturnat de vicecampioana României, cu care va semna un contract pe doi ani şi jumătate.

Dragoş Bon a confirmat că Matteo Fedele va reveni în Bănie. „Din ce ştiu, Matteo Fedele ni se va alătura, e un jucător pe care îl cunosc, când a fost la Craiova s-a pregătit şi sub comanda mea la echipa a doua, este un jucător bun, de mare calitate, care ne va ajuta. Este bine că ne întărim lotul, sper să mai vină jucători de valoare” a declarat Dragoş Bon.

Venit în Bănie de la Foggia, din Serie B, Fedele a jucat în 31 de meciuri pentru Universitatea Craiova, marcând două goluri şi oferind trei pase de gol. După ce a plecat de la Craiova, în 2019, nedorind să semneze clauza de prelungire a contactului, Matteo Fedele a fost în lotul lui Valenciennes. Într-un sezon şi jumătate, elveţianul a bifat numai 15 prezenţe la formaţia din liga a doua franceză, reuşind să ofere un singur assist. În actualul campionat, Fedele a jucat numai două meciuri pentru Valenciennes, ultimul în luna octombrie a lui 2020. În cariera sa, mijlocaşul la acoperire a mai evoluat în ţara natală pentru FC Sion şi Grasshoppers Zurich şi în Italia, la Cesena, Foggia, Carpi şi Bari.