La spital în stare gravă, în urma unor accidente de circulaţie

0
64

Două persoane au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, în cursul zilei de joi, cu multiple fracturi, în urma unor accidente de circulaţie petrecute în judeţ.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, primul eveniment s-a petrecut în jurul orei 11.30, pe DN 56 A, în afara localităţii Cetate. Marian Iancu, de 40 de ani, din comuna Cetate, în timp ce conducea un autoturism Dacia prin localitate, din cauza vitezei, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a izbit de un pod din beton. Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a lui Horia Ciobanu, de 46 de ani, tot din comuna Cetate, aflat pe bancheta din dreapta faţă a autoturismului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului pentru cercetări au întocmit pe numele conducătorului auto acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot joi, în jurul orei 14.30, Ion Gîdea, de 62 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Mercedes pe strada “Bariera Vâlcii” din Craiova, din cauza imprudenţei manifestate în conducere a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit în spate un autoturism Dacia 1310 staţionat pe marginea străzii. Din impact Dacia a fost proiectată în faţă şi a lovit o Skoda. Din cercetările poliţiştilor de la Rutieră a reieşit că autoturismul Dacia nu mai pornea, astfel că şoferul, Cristinel Măgureanu, de 21 de ani, din Craiova, a sunat un prieten să vină să-l ajute. Prietenul său, Marius Berceanu, de 34 de ani, tot din municipiu, a venit la volanul Skodei, pe care a lăsat-o în faţa Daciei. Încerca să lege bateria sa la Dacie, când s-a produs accidentul, astfel că, în urma impactului, el a fost prins între Skoda şi Dacie. Bărbatul s-a ales cu fracturi la ambele picioare şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova unde a rămas internat. Poliţiştii au întocmit pe numele lui Ion Gîdea dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după cum a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.