Cinci ani de detenţie pentru tâlhărie şi tentativă de viol

0
327

Un craiovean de 26 de ani, prins astă-vară de poliţişti după ce a tâlhărit şi a încercat să violeze o femeie pe o alee lăturalnică din cartierul craiovean Faţa Luncii, a fost găsit vinovat de magistraţii de la Judecătoria Craiova, fiind condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare. În plus, acesta trebuie să-i achite părţii vătămate suma de 1.000 de euro sau contravaloarea în lei, ca daune morale.

Reamintim că, pe 3 august a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii au fost anunţaţi prin apelul de urgenţă 112, că pe Aleea Poligonului din cartierul craiovean Faţa Luncii o femeie a fost agresată de un tânăr necunoscut, care i-a furat telefonul mobil şi o sumă de bani. Un echipaj de siguranţă publică format din poliţişti ai Secţiei 6 Craiova şi jandarmi ai GJMb Craiova a fost trimis în zona respectivă, oamenii legii găsind-o pe victimă, Georgeta C., o craioveană în vârstă de 45 ani. Aceasta le-a povestit oamenilor legii că a fost acostată de un bărbat pe care nu îl cunoştea, iar acesta a lovit-o, i-a luat geanta, de unde a scos telefonul mobil şi banii pe care îi avea, prejudiciul fiind de aproximativ 300 lei. În plus, acesta a încercat să întreţină raporturi sexuale cu partea vătămată, împotriva voinţei ei, lucru confirmat ulterior şi de raportul medico-legal întocmit în cauză.

Pe baza descrierii pe care a făcut-o victima, oamenii legii au reuşit să-l identifice pe agresor – Nicuşor Pruneş, de 26 de ani, din Craiova, care a fost dus la sediul Secţiei 6 pentru cercetări. Bărbatul, care avea antecedente penale, a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă la viol, în aceeaşi zi, respectiv pe 3 august a.c., primind mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.

Măsura luată împotriva sa a fost prelungită de instanţă, iar bărbatul a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii. Săptămâna aceasta, pe 29 noiembrie a.c., Judecătoria Craiova a pronunţat sentinţa în dosar. Bărbatul a fost găsit vinovat, fiind condamnat la o pedeapsă de cinci ani închisoare cu executare. În plus, instanţa i-a revocat acestuia suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 8 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 699/16.03.2010 a Judecătoriei Craiova, pe care a adăugat-o la cei cinci ani, inculpatul urmând să execute, în final 5 ani şi 8 luni de închisoare. Judecătorii au mai dispus ca acesta să-i achite părţii vătămate suma de 1.000 de euro sau contravaloarea în lei cu titlu de daune morale şi i-au menţinut starea de arest preventiv. Atât procurorii, cât şi inculpatul, pot ataca sentinţa cu recurs.