Razii în trafic ale poliţiştilor de la Rutieră

2
86

Poliţiştii de la Rutieră vor fi prezenţi, la acest sfârşit de săptămână, pe drumurile din judeţ, dar şi pe arterele de circulaţie din Craiova, în cadrul unor acţiuni punctuale vizând depistarea conducătorilor auto care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Oamenii legii încearcă astfel să prevină producerea unor evenimente rutiere în care aceştia ar putea fi implicaţi şi care ar putea avea urmări grave atât pentru ei, cât şi pentru alţi participanţi la traficul rutier.

De altfel, în ultima săptămână poliţiştii rutieri au fost prezenţi zilnic în trafic, atât pentru fluidizare, mai ales la orele de vârf, cât şi pentru depistarea celor care încalcă prevederile legislaţiei în vigoare. “Poliţiştii au urmărit, prin activităţile desfăşurate, prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de viteză şi de neacordarea de prioritate de conducătorii auto pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii prin loc prevăzut cu indicator sau marcaj, dar şi prevenirea accidentelor cauzate de traversările neregulamentare. Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroului Rutier Craiova au acţionat, totodată, şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Oamenii legii nu i-a scăpat din vedere nici pe conducătorii auto care folosesc telefonul mobil în timpul mersului, fără a avea montat dispozitivul „handsfree”.

Astfel, pe parcursul acţiunilor desfăşurate au fost oprite pentru verificări aproximativ 350 autovehicule, fiind legitimate peste 400 persoane. Poliţiştii au constatat 286 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate, conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, amenzi în valoare totală de 33.585 lei. Cele mai multe sancţiuni, respectiv 40, au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranţă, 31 pentru depăşirea vitezei regulamentare, 25 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului etc. De asemenea, au mai fost aplicate sancţiuni şi pentru transportatorii de persoane şi pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată. Au fost reţinute 11 permise în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare pentru defecţiunile tehnice constatate, după cum au mai explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

 

2 COMENTARII

Comments are closed.