7 hectare pentru extinderea Aeroportului Internaţional Craiova

0
309
Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, anunță faptul că instituția a reușit să obțină un teren cu suprafața de peste 7 hectare, preluat din domeniul public al statului în vederea extinderii Aeroportului Internațional Craiova (AIC), obiectiv strategic de interes regional aflat sub autoritatea CJ.
Potrivit președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, transferul recent realizat are un rol important în viitoarea dezvoltare a AIC, o evoluție care, de la începerea procesului de revitalizare și până în prezent, se traduce într-o creștere de peste 35 de ori a numărului de pasageri. „Am trăit o mare satisfacție, zilele trecute, să vedem publicată în Monitorul Oficial al României hotărârea de Guvern ce încununează o inițiativă a Consiliului Județean în care noi ne-am implicat cu întreaga convingere și pentru materializarea căreia colegii noștri au depus toate eforturile. Am reușit astfel să creștem patrimoniul Doljului, preluând din domeniul public al statului un teren de peste 73.000 de metri pătrați, un teren necesar și util pentru strategia privind dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova. Să ne uităm doar la ceea ce s-a întâmplat pe un orizont de timp de 10 ani: în 2009, când am început demersurile investiționale pentru revitalizarea aeroportului, se înregistrau sub 14.000 de pasageri, pentru a se ajunge în 2018 la un record de peste 493.000 de călători, ceea ce presupune o creștere cu peste 3.400 la sută.
În prezent, noi, la CJ Dolj, avem deja în faza evaluării procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de extindere a terminalelor de plecări și de sosiri existente, o investiție estimată la aproape 7 milioane de euro, în urma căreia capacitatea de procesare a aeroportului va urca la peste 1.100.000 de pasageri pe an. În același timp, la AIC, colegii noștri lucrează la definitivarea documentației necesare pentru proiectul privind construirea noilor terminale, ca parte a etapei de dezvoltare prevăzute în Master Planul General de Transport al României, cu o valoare totală estimată la peste 85 de milioane de euro“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.