Alaiul Căluşului Oltenesc, în Duminica Rusaliilor

0
318

calusariPeste 100 de căluşari din judeţele Dolj, Olt, Teleorman şi Braşov se vor reuni pe 4 iunie, în Duminica Rusaliilor, de la ora 9.30, în Piaţa „Mihai Viteazu”, pentru a participa la Alaiul Căluşului Oltenesc, ediţia a XIX-a. Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Municipal Craiova.

„După deja tradiţionala horă în care ne putem prinde cu toţii, cu voie bună şi poftă de joc, cetele vor porni în alai, la ora 10.00, spre Parcul „Nicolae Romanescu”, unde le vor prezenta craiovenilor dansul lor ritualic, vor împărţi pelin şi bucuria întâlnirii cu acest obicei străvechi, înscris din anul 2005 pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO”, precizează organizatorii.

 Anul acesta, la eveniment participă cete de căluşari din Dolj – Coţofenii din Dos (sat Potmelţu), Dăbuleni, Giurgiţa, Goeşti, Sopot (sat Pietroaia), Şimnicu de Sus (sat Leşile), Ciupercenii Noi, din judeţul Braşov – ceata de la Codlea, din Olt – Caracal şi ceata din comuna Conţeşti – Teleorman.