Congres al tinerilor ortodocşi din Mitropolia Olteniei

0
438

congresul tinerilorTinerii Creştin Ortodocşi din Mitropolia Olteniei se reunesc astăzi, 3 iunie, la Castelul „Roşianu” din localitatea Poiana, judeţul Gorj, în cadrul unui congres care îşi propune să dezbată teme importante pentru tineri şi societate.

 „Congresul Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Olteniei”, ediţia a XIII-a, este organizat de Arhiepiscopia Craiovei, prin Biroul de catehizare şi activităţi cu tineretul, în parteneriat cu Primăria Turburea, judeţul Gorj. Tema întâlnirii din acest an este dedicată „Familiei creştine şi provocărilor ei actuale”. Invitaţi speciali sunt diaconul Ovidiu Cuncea, actor la Teatrul Naţional din Bucureşti, care va fi moderatorul evenimentului, şi prof. Silvia Cârţu, preşedintele Asociaţiei „Părinţi pentru copii – Oltenia”. Sunt aşteptaţi să ia parte la întâlnire peste 300 de tineri din întreaga Mitropolie.

După sosirea grupurilor de tineri la biserica din Parohia Poiana, aceştia participă, până la ora 10.30, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită de ÎPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care va vorbi în cuvântul de învăţătură despre „Importanţa familiei creştine în societatea de astăzi”. Între 10.30 şi 11.00 se desfăşoară procesiunea solemnă de la  Sfânta Biserică la Castelul Roşianu, după care vor urma mesaje din partea  IPS Părinte Mitropolit şi a oficialităţilor locale. Împărţiţi în şase grupuri catehetice, tinerii iau parte, de la ora 12.30 până la ora 16.30, la discuţii moderate de preoţi, precum şi la programe artistice şi jocuri recreative.