Arestat după ce a agresat un poliţist din Dăbuleni

0
48

arestatUn bărbat de 48 de ani, din Dăbuleni, a fost arestat preventiv pentru ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, după ce a lovit un agent de poliţie din localitate. Doljeanul a fost prins băut la volan, a fost dus la unitatea medicală din localitate, iar aici a refuzat recoltarea probelor biologice, a încercat să fugă şi l-a lovit pe poliţistul care încerca să-l imobilizeze, spărgându-i, în plus, ochelarii şi distrugându-i uniforma.

Fapta s-a petrecut duminică, 30 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, în oraşul Dăbuleni. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în sarcina inculpatului, Vasile Zdurcea, de 48 de ani, s-a reţinut că, în timp ce-şi conducea autoturismul marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, pe strada „Simion Bărnuţiu” din localitate, a fost oprit pentru control, de un echipaj format din doi agenţi de poliţie. Unul dintre poliţişti (D.M.O.) l-a testat pe Zdurcea cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost urcat în maşina Poliţiei şi dus la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Până aici totul a decurs normal, însă, odată ajuns în incinta unităţii medicale, Vasile Zdurcea s-a pus pe scandal.

A început să-i înjure pe medici şi pe poliţişti, a încercat să fugă şi acelaşi poliţist l-a imobilizat. Însă Zdrcea l-a lovit cu cotul în zona toracică şi i-a tras un pumn în faţă, distrugându-i şi ochelarii, înainte de a fi încătuşat. „În incinta Spitalului Oraşului Dăbuleni, inculpatul a refuzat prelevarea de mostre biologice şi a înjurat-o, a agresat-o fizic pe persoana vătămată, a lovit-o cu cotul în zona toracică şi cu pumnul în zona feţei, adresându-i, totodată, ameninţări cu acte de violenţă. Urmare a agresiunilor fizice exercitate asupra sa, persoanei vătămate i-au fost distruşi ochelarii de vedere şi a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal ataşat la dosarul cauzei. De asemenea, inculpatul a adus în stare de degradare uniforma purtată de persoana vătămată în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, ne-au comunicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.parchet judecatorie

Zdurcea a fost dus la sediul Poliţiei, apoi adus la Craiova, unde a fost audiat de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Luni seară, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere admisă de instanţă: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului ZDURCEA VASILE, pe o durată de 30 zile, de la data de 31.10.2016 până la data de 29.11.2016, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 31.10.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.