A primit tot 10 ani de detenţie! / Pedeapsă menţinută la rejudecare pentru ucigaşul din Lipovu

0
54

crimaAutorul crimei din comuna doljeană Lipovu, bărbatul de 34 de ani, care a ucis cu furca o localnică de 33 de ani şi a aruncat-o, dezbrăcată, într-un lan de floarea-soarelui de la marginea localităţii, a fost condamnat, din nou, tot la 10 ani de închisoare. Curtea de Apel Craiova a dispus, pe 30 mai a.c., rejudecarea procesului, iar luni, 31 octombrie a.c., Tribunalul Dolj l-a condamnat pe inculpat la aceeaşi pedeapsă. Judecătorii au mai decis ca aceasta să achite soţului şi celor doi copii ai victimei, în total, 260.000 lei. Şi această hotărâre poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Între timp, inculpatul rămâne în spatele gratiilor.

Magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat, luni, 31 octombrie a.c., a doua sentinţă în cazul doljeanului care a ucis o femeie din comuna Lipovu pentru că i-a refuzat avansurile, aruncându-i cadavrul într-un lan de floarea-soarelui. Pe 4 februarie a.c., Marius Marin, de 34 de ani, din Lipovu, a fost condamnat la 10 ani de detenţie, atât inculpatul cât şi soţul victimei au declarat apel, iar pe 30 mai a.c., Curtea de Apel Craiova a admis ambele apeluri şi a dispus rejudecarea cauzei la instanţa de fond. Acum, judecătorii de la Tribunal l-au condamnat pe Marius Marin, care şi-a recunoscut faptele, tot la 10 ani de detenţie.

Pe latură civilă, judecătorii au hotărât ca inculpatul să achite câte 80.000 lei celor doi copii ai victimei şi 100.000 soţului ei: „Condamnă pe inculpatul MARIN MARIUS, la pedeapsa principală de 10 ani închisoare. Admite acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă Ploşteanu Ilie şi obligă inculpatul Marin Marius către această parte civilă la plata sumei de 20.000 lei despăgubiri civile reprezentând daune materiale şi la plata sumei de 80.000 lei despăgubiri civile reprezentând daune materiale. Admite acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă Ploşteanu Silviu Andrei, prin reprezentant legal Ploşteanu Ilie şi, obligă inculpatul Marin Marius către această parte civilă la plata sumei de 80.000 lei despăgubiri civile reprezentând daune morale, precum şi la o prestaţie periodică de 250 lei/lunar începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la intervenirea unei cauze de modificare, încetare sau stingere a obligaţiei. Admite acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă Ploşteanu Marius Ilie, prin reprezentant legal Ploşteanu Ilie şi, obligă inculpatul Marin Marius către această parte civilă la plata sumei de 80.000 lei despăgubiri civile reprezentând daune morale, precum şi la o prestaţie periodică de 250 lei/lunar începând cu data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la intervenirea unei cauze de modificare, încetare sau stingere a obligaţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 31.10.2016”, se arată în noua sentinţă a Tribunalului Dolj.tribunal

Trupul victimei, găsit într-un lan de floarea-soarelui

Reamintim că, pe 13 iulie 2015, în jurul orei 21.00, poliţiştii din comuna Lipovu erau anunţaţi că, în extravilanul localităţii, într-un lan de floarea-soarelui, a fost găsit cadavrul unei femei, complet dezbrăcat şi parţial devorat de animalele sălbatice. Priveliştea a fost cumplită pentru bărbatul care s-a dus să-şi inspecteze cultura şi a găsit victima fără piciorul stâng, cu craniul şi toracele la vedere. Oamenii legii au ajuns rapid la faţa locului, au izolat perimetrul, ulterior în zonă făcându-şi apariţia echipe de cercetare formate din poliţişti criminalişti şi coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

 Până la lăsarea întunericului anchetatorii reuşiseră doar să stabilească faptul că victima nu fusese ucisă în locul respectiv, ci fusese aruncată acolo, întrucât nu era sânge în zonă. Cadavrul a fost ridicat şi transportat la morgă, unde medicii legişti, în urma autopsiei, au stabilit că era vorba despre o crimă. Potrivit raportului preliminar medico-legal, moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei şi dilacerării meningo-cerebrale, urmare a unui traumatism cranio-cerebral cu fractură multieschiloasă de boltă şi bază de craniu. Leziunile traumatice s-au putut produce prin compresiune între două planuri dure (călcare), lovire cu un corp dur.

În urma unei anchete complexe, oamenii legii au reuşit să stabilească faptul că Marius Marin a trecut cu căruţa pe lângă femeie, pe câmp, s-a întors după ea, i-a făcut avansuri, însă a fost refuzat, aşa că de ciudă a lovit-o cu furca în cap, apoi cu coada acesteia, până s-a rupt în mai multe bucăţi. A tras-o apoi în lanul de floarea-soarelui unde a dezbrăcat-o, rupându-i hainele. Dându-şi seama că nu mai mişcă, bărbatul a pus-o în căruţă şi şi-a continuat deplasarea cu ea către Radovan, însă după vreo 500 de metri a intrat cu căruţa până în mijlocul plantaţiei lanului, unde a aruncat cadavrul, pe care l-a  acoperit cu lucerna cosită pe care o avea în căruţă, apoi a plecat către casă. Ulterior bărbatul s-a hotărât să scape şi de căruţa cu care transportase victima.