Spectacole şi participări la festivaluri, în deschiderea stagiunii la Teatrul „Colibri”

0
548

De mâine, 3 octombrie, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” îi aşteaptă pe craioveni într-o nouă călătorie prin lumea celor mai frumoase poveşti, aduse în scenă de minunata sa trupă, căreia i se alătură actriţa Geo Dinescu – de altfel, de doi ani prezentă în Festivalul „Puppets Occupy Street”. Păpuşile şi poveştile vor face spectacol, în deschiderea noii stagiuni, 2015-2016, nu doar pe scena de acasă – pe care vor urca, mai întâi, „Cântăreţii din Bremen” şi „Prinţul Broască” –, ci şi la Iaşi şi Alba Iulia.

Primul spectacol al stagiunii 2015-2016 aduce în scenă „Cântăreţii din Bremen”, mâine, 3 octombrie, de la ora 18.00, într-o dramatizare de Patrel Berceanu după Fraţii Grimm, în regia artistică a lui Valentin Dobrescu. Muzica îi aparţine lui Alin Macovei-Moraru, iar scenografia, Mirelei Tofan. Personajele de poveste prind viaţă în interpretarea actorilor Daniel Mirea, Mugur Prisăcaru, Iulia Cârstea, Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu şi Alla Cebotari.

Duminică, 4 octombrie, la ora 11.00, revine „Prinţul Broască”, un spectacol de Veselin Boidev după Fraţii Grimm, în regia lui Todor Valov, scenografia şi costumele Stefka Kyuvlieva, cu păpuşi realizate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova şi Aurelia Sadovska. Alături de actorii Cosmin Dolea, Adriana Ioncu, Alis Ianoş,  apare Geo Dinescu, deja cunoscută publicului din cadrul Festivalului „Puppets occupy street” şi în contextul altor evenimente organizate în Craiova. Spectacolul a fost distins în 2014 cu Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” de la Galaţi.

Artiştii Craiovei, invitaţi la festivalurile de la Iaşi şi Alba Iulia

Marţi, 6 octombrie, reprezentaţia „Prinţul Broască” se va juca în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iaşi, organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul”, în colaborare cu Consiliul Judeţean Iaşi, şi ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediţie.

Peste numai două zile – joi, 8 octombrie –, cea mai recentă premieră a Teatrului „Colibri”, „Vrăjitorul din OZ”, va fi prezentată la Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” de la Alba Iulia, eveniment organizat de Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba. „Vrăjitorul din OZ” este un musical pentru copii, adaptare după L. Frank Baum, cu scenariul şi regia semnate Cristian Mitescu, scenografia Eugenia Tărăşescu-Jianu, muzica Alexandru Berehoi, coregrafia Ionuţ Sergiu Anghel. Spre Oraşul de smarald, pe urmele Vrăjitorului din Oz, vor porni actorii Mugur Prisăcaru, Alis Ianoş, Cosmin Dolea, Emanuel Popescu, Daniel Mirea, Ionica Dobrescu, Rodica Prisăcaru, Adriana Ioncu şi Alla Cebotari. Odată revenit la Craiova, „Vrăjitorul din Oz” va urca şi pe scena Teatrului „Colibri” – sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 18.00.

Biletele pentru reprezentaţiile de la sediul Teatrului „Colibri” (Calea Bucureşti nr. 56) se pot procura de la Agenţia instituţiei, de luni până sâmbătă, între orele 10.00 – 13.00 şi 16.00 – 19.00, iar duminica, în intervalul 10.00 – 13.00. Costă 5 lei, 7 lei sau 10 lei, în funcţie de categoria locului.