Al doilea an consecutiv, fără toxiinfecţii alimentare, pe litoral

0
432

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a încheiat activitatea Comandamentului Sezon Estival 2021, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, vineri, 27 august. La eveniment au participat președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, oficiali din cadrul ANSVSA, Directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Ionuț Iusco și medici inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care au activat în cadrul comandamentului. Rezultatele au fost făcute cunoscute de către ANSVSA, printr-un comunicat de presă.

Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2021 s-a desfășurat în perioada 17.07-28.08.2021, timp în care au activat 21 de echipe de control constituite din medici veterinari din cadrul DSVSA Constanța și delegați din cadrul altor DSVSA județene. Repartizarea echipelor pe fiecare stațiune turistică în parte s-a realizat în raport cu numărul unităților de alimentație publică și comercializare a alimentelor înregistrate sanitar veterinar, astfel încât la finalul acțiunii să fie inspectate toate aceste unități cel puțin odată. Ca urmare a activității echipelor de control din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021, nu au fost înregistrate episoade de toxiinfecții alimentare care să pună în pericol sănătatea și viața publică.  În cele 6 săptămâni cât a activat Comandamentul Sezon Estival 2021, echipele de medici veterinari constituite au verificat 1.284 de unități localizate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie Nord și Sud, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor constatate în urma controalelor, au fost aplicate 225 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.877.200 lei.