Preşedintele ARACIP şi-a dat demisia după o lună de zile de la numire

0
142

Președintele ARACIP și-a dat demisia după o lună de la numire. Alina Paraschiv acuză apariția unui proiect de hotărâre de guvern cu „schimbări fundamentale” ale Agenției care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, dar fără nicio legătură cu reformele discutate și „care nu respectă nici măcar viziunea România Educată”, informează edupedu.ro.

„Mi-am înaintat demisia ieri, 31 august 2021, din funcția de președinte al ARACIP”, a declarat Alina Paraschiv pentru Edupedu.ro. Fusese numită în fruntea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar pe 3 august. Informația a apărut inițial pe educatieprivata.ro.

Paraschiv susține că plecarea, după doar o lună de mandat, din fruntea instituției care acreditează și autorizează toate școlile și grădinițele din România, de stat și private, vine după ce recent a primit un proiect de hotărâre de guvern, despre care spune că prevede schimbări fundamentale în organizarea agenției. „Este o formă de organizare în care eu nu mă regăsesc”, spune Alina Paraschiv, acum fosta președintă a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – ARACIP, despre reorganizarea propusă prin proiectul de act normativ. „Din punctul meu de vedere nici nu respectă nici măcar viziunea de România Educată, dar asta este strict părerea mea”, mai spune Alina Paraschiv. Întrebată dacă a primit instituțional proiectul de hotărâre, fosta președintă a spus că nu și că nu a fost consultată deloc pe acest subiect. Ba mai mult, aceasta a mai declarat: „Nu cred că ministrul a fost implicat în elaborarea acestui HG”. În ultimele zile spune ca a încercat să vorbească cu ministrul Sorin Cîmpeanu, „înțeleg că nu a avut timp să stăm de vorbă. Poate dacă ne-am fi întâlnit și mi-ar fi explicat ce viziunea avut cu acest HG, poate lucrurile ar fi stat altfel”, susține Paraschiv.

FOTO: arhiva personală, facebook Alina Paraschiv