Peste 18.500 de studenţi ai Universităţii din Craiova încep anul universitar

0
188

Peste 18.500 de studenţi ai Universităţii din Craiova vor începe astăzi cursurile noului an universitar. Deschiderea oficială va avea loc la ora 10.00, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova, unde, alături de conducerea instituţiei de învăţământ superior, vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene, ai mediului de afaceri, studenţi şi cadre didactice.

Festivitatea va fi urmată, în holul central al Universităţii, de un spectacol de balet, oferit de Opera Română din Craiova, „Operissima – Let’s dance”, iar la ora 14.00, în campusul Facultăţii de Drept, va începe un concert în aer liber, cu participarea mai multor interpreţi şi formaţii de muzică de diverse genuri.

Toate facultăţile vor avea propria deschidere oficială, după un program stabilit anterior. Astfel de la ora 13.00, Facultatea de Agronomie va deschide anul universitar în Aula „Buia”, la aceeaşi oră având loc un eveniment similar în Aula „Corneliu Andrei Stroe” a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Tot la ora 13.00, Facultatea de Litere va deschide anul universitar în Sala Albastră.

Startul în 2015-2016 va fi dat, la Facultatea de Horticultură, la ora 14.00, tot în Aula „Buia”, la aceeaşi oră fiind şi debutul la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, în Sala Albastră, celelalte secţii ale facultăţii începând festivităţile de la ora 15.30, în mai multe săli, în funcţie de specificul departamentelor. Facultatea de Mecanică îşi aşteaptă studenţii în Amfiteatrul propriu, de la ora 10.00, iar secţiile Facultăţii de Ştiinţe Sociale vor debuta la ora 14.00, în sediul central al Universităţii. La Facultatea de Ştiinţe ale Naturii, manifestările vor începe la 8.30 (informatică, matematică) şi se vor încheia la 13.00 (chimie, fizică, geografie).

Vineri, Facultatea de Inginerie Electrică şi Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică îşi vor deschide porţile, de la ora 10.00, în Aula „Marius Preda”, respectiv „Constantin Belea” şi Sala AK1. Pe 7 octombrie, Facultatea de Teologie va inaugura oficial noul an universitar , la ora 8.00, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Dumitru”.