Tricolorii se agaţă de teorie, după ce practica i-a cam omorât

0
152

România – Armenia

Arena Naţională, astăzi, ora 21.45 (TVR 1)

România: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Toşca, Cr. Ganea – R. Marin, Pintilii – Chipciu, Băluţă, B. Stancu – Fl. Andone. Antrenor: Christoph Daum.

Armenia: Beglaryan – Andonian, Hambardzumyan, Haroyan, Hayrapetyan – Malakyan, Manoyan – Pizzeli, Obziliz, Mhkitaryan -Sarkisov. Antrenor: Artur Petrosian.

Arbitru: Ivan Bebek (Croaţia).

romaniaRomânia mai are şanse matematice să prindă locul de baraj pentru Mondiale şi trebuie să câştige toate cele 4 meciuri rămase, primul fiind cu Armenia

Experimentul Daum s-a dovedit falimentar pentru naţionala României. Neamţul ne-a făcut să regretăm selecţioneri pe care-i huleam, precum Piţurcă sau Iordănescu, deşi aceştia aveau 3 calificări la turnee finale. Cu Daum, naţionala României a etalat cel mai slab joc din acest mileniu, a câştigat numai un meci, iar selecţionerul a schimbat sistemul de la un meci la altul, zăpăcind practic nişte jucători care oricum nu prea aveau busolă. Cu 4 meciuri rămase de disputat din actuala campanie, România mai posedă doar şanse teroretice de a prinde locul de baraj, deşi există posibilitatea ca din această grupă locul 2 să nu se califice pentru dubla eliminatorie. Oricum, pentru a mai spera să ajungă în Rusia, tricolorii trebuie să câştige toate cele 4 jocuri rămase, acasă cu Armenia şi Kazahstan şi în deplasare cu Muntenegru şi Danemarcam şi să se agaţe şi de alte rezultate norocoase. Cu armenii ne-a fost uşor la Erevan, dar fiindcă gazdele au evoluat în inferioritate numerică tot jocul, iar vedeta Mkhtaryan a absentat. Starul lui Manchester United va fi însă în seara aceasta pe teren, alături de ceilalţi doi jucători importanţi ai armenilor, Obziliz şi Pizzeli.

Daum ar reveni la sistemul cu 4 fundaşi. Tătăruşanu este titular indiscutabil, după un start de sezon fulminant la Nantes, Benzar nu prea are concurent în dreapta, Chiricheş nu joacă la Napoli, dar e sigur de post, în condiţiile penuriei de stoperi din Liga I, Toşca e pe lista de transferuri la Betis, dar la naţională e „bătut în cuie”. Pe stângam selecţionerul a renunţat la obsesia Latovlevici şi are de ales între Filip şi Ganea, al doilea având atuul unor goluri de la distanţă marcate în ultima perioadă. Încasatorul de galbene, Pintilii e sigur de post, iar lângă el poate apărea Răzvan Marin, care nu s-a acomodat la o echipă de pluton din Belgia, Standard Liege. În dreapta ar juca Alex Chipciu, deşi Adi Popa are şi el 2 goluri în preliminarii, dar nu prea e folosit la Reading. În stânga ar evolua Bogdan Stancu, de care mulţi s-au plictisit, dar care marchează constant la naţională, iar „decarul” va fi ales între Băluţă şi Stanciu. Primul este în formă, iar al doilea nu joacă la Anderlecht. Vârf va fi Andone, omul din Primera, iar ca back up n-a fost adus Alibec, deşi merita.