Olteanul care a vrut să mituiască doi poliţişti doljeni cu 800 de lei rămâne în arest la domiciliu

0
103

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au prelungit arestul la domiciliu pentru bărbatul de 54 de ani, din judeţul Olt, trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, la începutul lunii iulie, pentru dare de mită. Olteanul a fost prins pe 24 iunie a.c. încercând să mituiască doi poliţişti doljeni cu 800 de lei pentru a nu i se întocmi dosar penal întrucât fusese prins cu lemne pentru care nu avea documente, iar dosarul este acum analizat în camera preliminară a instanţei.

spagaMagistraţii Tribunalului Dolj au hotărât să menţină măsura arestului la domiciliu faţă de Ion Popescu, de 54 de ani, din comuna Dobreţu, judeţul Olt, acuzat că a vrut să mituiască doi poliţişti doljeni cu 800 de lei: „Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Popescu Ion, prin încheierea nr.173 din 25.06.2017, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din 29.08.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că sâmbătă, 24 iunie a.c., în jurul orei 11.00, agentul de poliţie Pătru Constantin-Alin – ajutor şef de post la Postul de Poliţie Gherceşti, şi agentul principal Tîrşa Ionuţ-Marius – ajutor şef de post la Postul de Poliţie Bulzeşti (ambele din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti), aflaţi în patrulă intercomunală pe raza comunei Gherceşti, în satul Ungureni, (pe DJ 643 F), au oprit pentru control autoturismul Fiat Ducato, condus de Ion Popescu, de 54 ani, din comuna Dobreţu, judeţul Olt, care transporta ilegal, fără documente de provenienţă, circa 2 metri steri lemne de foc, acesta oferind diverse sume de bani poliţiştilor pentru a nu lua măsuri legale împotriva sa. Bărbatul a fost refuzat de cei doi poliţişti, dar pentru că insista, aceştia şi-au anunţat superiorii, dar şi pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care, împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat flagrantul. Ion Popescu a fost prins în timp ce oferea agenţilor de poliţie suma de 800 lei, chiar în sediul Postului de Poliţie Gherceşti. Bărbatul fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat, apoi reţinut pentru 24 de ore pentru dare de mită, iar pe 25 iunie Tribunalul Dolj a luat faţă de el măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Pe 7 iulie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care olteanul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, iar cauza este acum analizată în camera preliminară la Tribunalul Dolj.