Convoaiele NATO au ajuns în România pentru exerciţiul Noble Jump

0
387

convoi-militar-605xMai multe coloane militare care vor participa la un exercitiu de amploare al NATO intră în această dimineaţă în ţară, prin vama Giurgiu. Apoi, se vor deplasa, până duminică spre poligonul Cincu. Din acest motiv, traficul rutier pe autostrada Bucureşti-Piteşti şi pe Valea Oltului poate fi îngreunat zilele următoare.

Sunt opt convoaie care vor intra prin punctul vamal Giurgiu. Sunt militari britanici care sosesc astăzi în România. În total, sunt  300 de militari şi 150 de vehicule.  Primul convoi a intrat în ţară la ora 08.58. Convoaiele vor veni la o diferenţă de 45 de minute – o oră.

Militarii britanici vor înnopta la o unitate militară de lângă Bucureşti, de unde, mâine, vor pleca spre poligonul Cincu.

Noble Jump 2017 este, probabil, cel mai mare exerciţiu de acest gen al NATO, la care participă peste 4.000 de militari şi 500 de vehicule blindate. NATO vrea să vadă cum se mobilizează forţa de reacţie rapidă. Astfel de exerciţii fac parte din planul de măsuri pentru întărirea securităţii flancului estic