Craiova: Echipa pirotehnică a ISU Dolj a detonat muniţia găsită pe teritoriul judeţului

0
383

detonareEchipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia al judetului Dolj a executat, ieri, distrugerea muniţiei rămasă neexplodată şi asanată de pe teritoriul judeţului Dolj. Este vorba despre 38 grenade defensive; 1 proiectil exploziv cal. 75 mm; 2 proiectile perforante cal. 85 mm; 14 cartuşe de infanterie cal. 7,62 mm; 11 elemente de muniţie; 2 proiectile explozive cal. 122 mm; 2 proiectile explozive cal. 76 mm; 75 cartuşe de infanterie cal. 7,92 mm; 3 lovituri cu grenadă antitanc P.G. 2; o bombă de aruncător cal. 82 mm şi o ghiulea.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii şi siguranţă a lucrărilor de distrugere în poligon s-au folosit panouri de interzicere, de avertizare, de obligativitate  şi de salvare şi prim ajutor care au fost montate pe principalele direcţii de acces în poligon, precum şi la locul de executare practică a lucrărilor de distrugere.

Recomandări

Pentru evitarea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, vă aduce la cunoştinţă măsurile şi obligaţiile ce trebuie respectate:

  • nu le atingeţi;
  • nu le loviţi sau mişcaţi;
  • nu le introduceţi în foc;
  • nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente;
  • nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente;
  • nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi;
  • în zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări agricole, nu aprindeţi focul şi interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor;

când luaţi la cunoştinţă despre existenţa lor anunţaţi imediat la telefon gratuit 112