Acţiuni educative împotriva traficului de persoane

0
333

Asociaţia Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III, în parteneriat cu Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova şi Fundaţia „Cuvântul care Zideşte” a Mitropoliei Olteniei desfăşoară în aceste zile o serie de activităţi educative, care au ca scop prevenirea traficului de persoane. Acestea sunt iniţiate în cadrul proiectului Săptămâna Educaţiei Permanente în România – Festivalul Şanselor Tale, ediţia a XIII-a, care are loc în perioada 5-10 noiembrie.

Cu acest prilej, elevii Liceului Energetic şi ai Liceului „Charles Laugier”, coordonaţi de  Aurora Zgonea, pun în scenă în scenă două piese de teatru ce urmăresc sensibilizarea şi conştientizarea opiniei publice în domeniul traficului de persoane. „Piesele care au ca subiect traficul de persoane, scopul fiind ca tinerii să conştientizeze riscurile la care se expun atunci când sunt abordaţi pe reţelele de socializare ori de persoane necunoscute care le promit venituri sigure imediate”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte”.

Piesele sunt prezentate publicului la Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja”, Colegiul Tehnic Energetic, Grupul Şcolar „Charles Laugier” şi Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”. Activităţile vor continua şi săptămâna viitoare, la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova.