Scandal cu împuşcături în „Sărari”

0
902

Trei persoane sunt cercetate penal de poliţişti în urma unui scandal petrecut luni seara, în cartierul craiovean Sărari. Doi fraţi din Bistreţ, veniţi în vizită la un prieten din Craiova, au fost ameninţaţi cu bâta de proprietarul unul autoturism lângă care parcaseră, acesta fiind convins că sunt hoţi sau că i-au lovit maşina, pentru că pornise alarma. Unul dintre fraţi a tras un foc în sus, cu pistolul pe care îl deţinea legal.

Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost anunţaţi, luni seara, prin 112,că pe strada „Sărari” din Craiova are loc un scandal cu împuşcături. Mai multe echipaje de poliţişti şi o ambulanţă au ajuns la faţa locului şi, după ce i-au calmat pe cei implicaţi, i-au dus la sediul subunităţii pentru cercetări. Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că Alexandru şi Teodor Bimbirică, ambii de 18 ani, din comuna Bistreţ, veniseră în vizită la un prieten de pe strada „Sărari”, din Craiova. Când au coborât din maşină, a pornit alarma autoturismului lângă care parcaseră, aşa că proprietarul acesteia, Doru Coicea, de 25 de ani, din Craiova, a ieşit repede înarmat cu o bâtă de baseball, crezând că i-a fost lovită maşina sau că i-au spart-o hoţii. Alexandru Bimbirică, văzându-l pe bărbatul cu bâta, a scos pistolul Mauser, cu bile de cauciuc, pe care îl avea la el şi a tras un foc în sus. Cei doi fraţi i-au luat apoi bâta craioveanului şi l-au pocnit în cap.

„Este vorba despre un conflict spontan, în timpul căruia un tânăr de 18 ani din comuna Bistreţ a executat un foc în plan vertical cu un pistol cu bile de cauciuc, deţinut legal. Cei doi fraţi au declarat că s-au speriat când s-au văzut ameninţaţi cu bâta. Ulterior, l-au deposedat de bâtă pe craiovean şi l-au lovit cu ea, astfel că pe numele lor a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru lovire şi alte violenţe şi uz de armă neletală fără drept. Craioveanul în vârstă de 25 de ani este şi el cercetat penal pentru port fără drept de armă albă”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.