Jandarmii, în mijlocul elevilor, la deschiderea noului an şcolar

0
357

Forţele de ordine au fost la datorie, ieri, încă de la primele ore ale dimineţii. Asta pentru că echipajele mixte formate din poliţişti şi jandarmi au asigurat ordinea în zona tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ, echipaje ale Poliţiei Rutiere fiind postate în apropierea unităţilor de învăţământ aflate în zone cu trafic rutier intens.

Pe lângă aceste activităţi, reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj au participat la manifestările organizate cu ocazia începerii noului an şcolar 2012-2013 la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Liceele „Henry Coanda”, „Ştefan Velovan” şi „Energetic” din Craiova, precum şi la unităţile de învăţământ preuniversitar din localităţile Segarcea, Calafat şi Filiaşi.

„Cu această ocazie, jandarmii au distribuit materiale informative conţinând sfaturile preventive, iar în discuţiile purtate cu elevii, cadrele didactice şi părinţii, au promovat adoptarea unui comportament civic bazat pe respect reciproc, dezvoltarea comportamentelor non-violente, prevenirea delincvenţei juvenile, prevenirea violenţei în sport, dar şi cunoaşterea legislaţiei în domeniul respectării ordinii şi liniştii publice”, a precizat cpt. Ion Ţapu, ofiţer de presă al IJJ Dolj.

Pe parcursul anului şcolar 2012-2013, efective din cadrul IJJ Dolj vor participa, în sistem integrat, împreună cu colegii de la celelalte unităţi din subordinea MAI, la menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar aflate în competenţă, scopul prezenţei jandarmilor în zona instituţiilor de învăţământ fiind acela de a preveni producerea faptelor de natură să afecteze siguranţa şi liniştea elevilor, cadrelor didactice şi a procesului educativ.

De asemenea, odată cu începerea noului an şcolar, specialiştii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean  Dolj vor relua campaniile de informare în rândul elevilor pentru ca aceştia să cunoască cadrul legislativ pe anumite domenii de interes, după cum au mai precizat reprezentanţii IJJ Dolj.

Prezenţa oamenilor legii în mijlocul elevilor şi părinţilor strânşi în curţile unităţilor de învăţământ, în această primă zi de şcoală, a fost privită cu interes, mai ales de cei mai mari, care au fost foarte curioşi şi au pus tot felul de întrebări, legate de datele prezentate în pliantele primite, astfel că cel mai probabil, şi campaniile de informare care vor fi derulate în acest an, se vor bucura de o prezenţă numeroasă.