După gratii pentru două tâlhării

0
282

Un tânăr de 16 ani, din Craiova, suspectat de comiterea mai multor tâlhării, a fost arestat la sfârşitul săptămânii trecute, pe o perioadă de 20 de zile, în timp ce complicele său, în vârstă de 15 ani, urmează să fie supus unei expertize medico-legale pentru a se stabili dacă are discernământ. Arestatul a făcut recurs, care urmează să se judece la Tribunalul Dolj.

În urma cercetărilor efectuate şi a măsurilor specifice întreprinse de lucrătorii Secţiilor 2 şi 3 Poliţie Craiova, s-a reuşit identificarea autorilor unor tâlhării comise în cartierul „1 Mai”, de la începutul acestei luni. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, principalii suspecţi, care au şi fost ridicaţi, vineri după-amiază, şi duşi la audieri la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova, sunt Marian Manolescu (16 ani), din Craiova, şi Valentin C. (15 ani), din comuna Castranova.

În urma probelor strânse, oamenii legii au reţinut în sarcina celor doi faptul că la începutul lunii, pe 2 septembrie, au smuls de la gâtul unei craiovence, Veronica Borkoon, un lănţişor din aur în valoare de 4.000 lei, în timp ce femeia mergea pe bulevardul „1 Mai”, apoi au fugit. În plus, pe 12 septembrie, prin acelaşi mod de operare, cei doi minori au lăsat-o fără lănţişorul de aur şi pe Ileana Slăvoiu, tot din Craiova.

„În baza probatoriului administrat, împotriva celor doi învinuiţi a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, tânărul în vârstă de 16 ani fiind reţinut pe bază de ordonanţă şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi au sesizat instanţa de judecată care a emis pe numele inculpatului mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 zile, acesta fiind introdus în arestul IPJ Dolj”, a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Tânărul arestat a şi făcut recurs, care urmează să se judece la Tribunalul Dolj. Între timp, oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi, întrucât există indicii că sunt autori şi a altor fapte cu mod de operare asemănător. În ceea ce-l priveşte pe Valentin C., acesta este cercetat, deocamdată, în stare de libertate, urmând să fie prezentat Institutului de Medicină Legală (IML) Craiova, pentru a se stabili dacă are discernământ.