1 Iunie emoţionant la Şcoala nr. 22 “Mircea Eliade”

0
414

Alături de învăţători şi profesori, elevii de la Şcoala nr. 22 “Mircea Elide” din Craiova au organizat, ieri, o frumoasă şi emoţionantă acţiune, care s-a dorit a fi un mesaj pentru părinţi. Timp de o jumătate de oră, aceştia au ridicat pancarte şi le-au spus părinţilor că au nevoie să petreacă mai mult timp alături de ei.

Pe parcursul unei jumătăţi de oră, elevii au ieşit, în grupuri, în faţa şcolii şi, înarmaţi cu pancarte, le-au transmis părinţilor următorul mesaj:“Mami, tati, astăzi ai timp să petreci o oră cu mine?”. Conţinutul tulburător al acestor cuvinte, rostite într-un glas cu vocile lor pline de candoare, a impresionat pe craiovenii care se relaxau în Parcul Puşkin şi care au venit să-i susţină cu aplauze. “Aceasta este o acţiune care se organizează la nivel naţional. Este flash.-mob-ul copiilor care se intitulează “De 1 Iunie, petrece o oră cu copilul tău”. Peste 25 de şcoli şi grădiniţe din toată ţara vor participa la acest mob, care este organizat de zibo.ro, o reţea de socializare pentru copii şi părinţi”, a precizat Mihaela Ghinea, învăţătoarea clasei a I-a D, una dintre organizatorii care au pus suflet în această acţiune.

Fluturaşii cu mesaje

Fiecare elev a împărţit apoi tuturor persoanelor mature pe care le întâlneau fluturaşi inscripţionaţi cu mesaje de atenţionare pentru părinţi. “Nu abandonaţi copii”, “Petreceţi mai mult timp cu noi”, “Avem nevoie de mami şi de tati” sunt doar câteva dintre textele care e puteau citi pe bucăţelele de hârtie, toate fiind menite să-i sensibilizeze pe cei maturi să nu-şi neglijeze rolul de părinte. “Acţiunea se încadrează în campania de conştientizare a părinţilor privind pericolul abandonării şi neglijării copiilor. Toţi părinţii sunt rugaţi ca măcar de 1 Iunie să lase mailul, calculatorul, telefonul, televizorul, grijile şi problemele şi să petreacă o oră cu copilul dumnealor. Astăzi (n.r. – ieri) un copil de la clasa I-a a spus părinţilor să lase şi ţigara”, a precizat Aida Simanschi, învăţătoarea clasei a II-a D.

Părinţii îşi petrec tot mai puţin timp cu copii

Acest inedit mod de a sărbători Ziua de 1 Iunie a fost salutat şi de părinţii care au participat la această acţiune. O mămică ne-a mărturisit că gestul copiilor şi al cadrelor didactice a fost emoţionant şi, în acelaşi timp, cât se poate de real, cunoscut fiind faptul că foarte mulţi dintre părinţi nu-şi mai fac timp pentru a petrece alături de copii lor. “Ultimele studii arată că părinţii din România îşi petrec tot mai puţin timp cu copii lor, aceştia fiind lăsaţi, de cele mai multe ori, în faţa televizorului sau a computerului sau, mai grav, sub influenţa unor grupuri infracţionale.49 la sută dintre copii petrec cel mult o oră alături de părinţii lor, într-o zi normală a săptămânii. Ştiaţi asta? Iar 39 la sută dintre părinţi nu se joacă decât rar sau niciodată cu cei mici”, a mai spus învăţătoarea Aida Simanschi, înconjurată de elevii săi care o apreciază.

LAURA MOŢÎRLICHE şi RADU ILICEANU