Băut şi fără permis, a provocat un accident de circulaţie

0
336

În ciuda acţiunilor preventive executate de poliţiştii de la Rutieră în ultima perioadă, sunt în continuare depistaţi conducători auto care urcă băuţi la volan. De altfel, un şofer băut a provocat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un accident de circulaţie în urma căruia atât el, cât şi un pasager din autoturism au avut nevoie de îngrijiri medicale. S-a stabilit, ulterior, că şoferul nu avea nici permis de conducere.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, Daniel Becriu, de 19 ani, din Bechet, în timp ce conducea un autoturism Dacia 1310 prin localitate, din cauza lipsei de experienţă, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit un gard din beton. În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a conducătorului auto şi a lui Mihai G., de 17 ani, din aceeaşi localitate, pasager în autoturism.

Poliţiştii care au efectuat cercetarea la faţa locului au stabilit că tânărul băuse, la testarea cu etilotestul rezultând o valoare de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat şi, în plus, nu avea nici permis de conducere. “Pe numele tânărului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

De altfel, mai mulţi şoferi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinşi conducând băuţi, în acest week-end. Astfel, vineri seara, în jurul orei 18.30, un echipaj de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene care acţiona în zona comunei Robăneşti l-a depistat în trafic, pe Janin Iureş, de 47 de ani, din Craiova la volanul unui autoturism Opel Astra, în urma testării stabilindu-secă şoferul avea o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pe strada “Buzeşti” din Bechet, o patrulă din cadrul Formaţiunii Ordine Publică Bechet l-a oprit în trafic pe Ionel Crăcea, de 32 de ani, din localitate, care conducea un autoturism Ford fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. În plus, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, acesta indicând o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, dat a refuzat acest lucru.

Duminică dimineaţa, puţin după ora 4.00, poliţiştii din Dăbuleni l-au prins pe Valentin Glăvan, de 32 de ani, din localitate, care conducea un autoturism Dacia Logan, având o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Toţi cei în cauză s-au ales cu dosare penale în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice”, a mai spus agent Amelia Căprărin.