Ofiţer DGA Gorj cercetat pentru ucidere din culpă

0
152

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova cercetează un ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Gorj, pentru ucidere din culpă, după ce acesta a provocat, vineri noaptea, un accident de circulaţie mortal şi a plecat mai departe. Ofiţerul a fost audiat mai multe ore, sâmbătă seara, la Craiova, după care a fost lăsat să plece, ancheta urmând să fie efectuată cu autorul în stare de libertate.

Mirel Păsărelu

Un accident mortal petrecut vineri noaptea, în comuna gorjeană Padeş, a pus pe jar Poliţia din Gorj, întrucât autorul a dispărut de la faţa locului, iar poliţiştii de la Rutieră nu aveau prea multe date care să-i conducă la identificarea acestuia. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, accidentul rutier a avut loc vineri noaptea, în satul Apa Neagră, din comuna Padeş. Poliţiştii de la Rutieră, care au efectuat cercetarea la faţa locului, au stabilit că Vasile Predescu, de 45 de ani, din comuna Padeş, a fost accidentat mortal de un autovehicul, victima fiind găsită abandonată pe partea carosabilă, pe sensul de mers Padeş – Baia de Aramă.

De vineri noaptea şi până sâmbătă seara, poliţiştii gorjeni, dar şi cei din Mehedinţi, au constituit filtre rutiere în trafic, în încercarea de a-l depista pe şoferul care a produs accidentul şi a fugit de la locul faptei. S-a deschis şi un dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Sâmbătă după-amiază însă autorul accidentului s-a prezentat singur la sediul Poliţiei Motru. S-a constatat că este vorba despre Mirel Păsărelu, ofiţer în cadrul Serviciului Judeţean Gorj al DGA, fost şef al acestui serviciu. Dat fiind faptul că în cauză este implicat un ofiţer, colegii săi l-au adus, sâmbătă seara, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Se pare că poliţistul a declarat în apărarea sa că nu şi-a dat seama că ar fi lovit pe cineva cu maşina, de aceea n-a oprit, şi că a aflat despre accident abia sâmbătă, de la televizor.

După câteva ore petrecute la Parchetul Curţii de Apel Craiova, ofiţerul gorjean a fost lăsat să plece acasă. “În acest moment ancheta este abia la început. Este vorba, într-adevăr, despre un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă faţă de un ofiţer, însă urmează să se stabilească împrejurările concrete în care a avut loc accidentul. Deocamdată nu s-a reţinut în sarcina sa şi părăsirea locului accidentului. Aşteptăm să primim rezultatele de la autopsie, ce vor fi coroborate cu celelalte probe de la dosar”, ne-a declarat procuror Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, precizând că cercetările sunt continuate cu ofiţerul gorjean în stare de libertate.