Arestaţi pentru spargeri de locuinţe

0
162

Trei tineri din comuna Tălpaş au fost arestaţi preventiv, vineri după-amiaza, după ce s-a stabilit că au furat din două locuinţe bunuri în valoare de aproximativ 6.000 lei.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate de lucrători din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Craiova au fost identificaţi Cristian Barbu, de 21 de ani, Daniel Barbu, de 18 ani, şi Marius Lungu tot de 18 ani, din comuna Tălpaş, suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe.

Din cercetările oamenilor legii a rezultat că în perioada 6-8 ianuarie a.c. suspecţii au pătruns în locuinţa lui Mircea Preduţ, de 44 de ani, din comuna Tălpaş, de unde au sustras mai multe bunuri, printre care două drujbe şi un televizor, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 2.000 lei. În plus, în sarcina celor trei tineri s-a reţinut şi faptul că între 7-9 ianuarie a.c., au intrat şi în gospodăria lui Marin Răducu, de 60 de ani, din aceeaşi localitate, de unde au sustras un motor de tractor şi un motor electric trifazic, valoarea prejudiciului fiind de 4.000 lei.

“În baza probatoriului administrat în cauză, suspecţii au fost reţinuţi vineri, în aceeaşi zi fiind prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au admis propunerea şi au emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pe numele celor trei tineri, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Doljenii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.