Craiova capotează în Cupă, în Copou

0
669

Poli Iaşi – Universitatea Craiova 3-2

Au marcat: Breeveld 13, 90+2, Horșia 42 / Nistor 54 – penalty, 90.

Stadion: „Emil Alexandrescu”, spectatori: 5.000.

Poli Iaşi: Rusu – Cabral, Frăsinescu, Klimavicius, Şerban – Grădinaru, Breeveld, de Iriondo, Horşia (54 Omoh) – Luckassen (72 Habibou), A. Cristea (59 Passaglia). Antrenor: Mircea Rednic. Rezerve: Axinte – Bourama, Onea, Platini.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 6, Acka 4 (88 Bancu), Dielna 2 (46 Qaka) 5, Vătăjelu 2 – Cosic 5, Nistor 7, Cicâldău 6 – Bărbuţ 5, Alex Popescu 3 (25 Koljic) 6, Mihăilă 4. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Vlădoiu, Mateiu, Baiaram.

Arbitru: Andrei Chivulete 5. Asistenţi: Ciprian Danşa, Mihai Marica. Rezervă: Florin Andrei.

Observatori: Dan Jiga, Felix Grigore.

Înaintea sfertului de Cupă din Copou, Craiova și Iașul simțeau o presiune în plus pentru a obține calificarea. Oltenii, fiindcă li s-a acordat organizarea finalei, și nu dă bine să fii gazdă, dar absent pe teren, pe când moldovenii sperau să obțină măcar în Cupă ce nu au reușit cu Mircea Rednic în campionat: victoria. Amintirea acelui 2-5 din sezonul regular era proaspătă, gazdele fiind mânate de ideea revanșei, pe când oltenii păreau cu gândul mai mult la derby-ul cu FCSB, din week-end. Mircea Rednic a abordat un 4-4-2 în care l-a debutat pe Cabral, fapt ce i-a permis urcarea lui Grădinaru, afișând și o bancă solidă, cu jucători cu pretenții de play-off, precum Omoh, Habibou, Platini sau Passaglia. Dincolo, Papură i-a menajat la start pe Bancu, Mateiu și Koljic, în timp ce Ivan a dat forfait după ce a ieșit accidentat cu Gaz Metan. Alex Popescu a apărut pentru prima dată după revenirea de la Clinceni, iar Dielna a fost și el în premieră titular la Știința.

În primele 10 minute, gazdele au trecut de 4 ori pe lângă gol, Pigliacelli fiind singurul craiovean care a înțeles că începuse meciul. După primul sfert de oră putea fi 5-0, dar n-a fost decât avantaj minim pentru gazde. După ratările incredibile ale lui Grădinaru, Horșia, Cristea și de Iriondo, Breeveld a fost cel care a speculat, în sfârșit, cu un lob, bulevardele din apărarea Craiovei. Acolo unde stoperii de culoare Acka și Dielna au fost clovni, că tot precum cei din discursul lui Papură, la finalul meciului cu Gaz Metan.  Mihăilă a încercat să dea replica, de la mare distanță, dar ineficient. Nici măcar trimiterea pe teren a lui Koljic nu i-a înviat pe craioveni, surclasați de replica unei echipe aflate în campionat pe loc retrogradabil. Pe final de repriză, Horșia a avut o reluare superbă din voleu, cu care a dus scorul mai aproape de ceea ce s-a jucat pe teren. Practic, a fost meciul din campionat în oglindă, numai că ieșenii nu au fost la fel de eficienți precum oltenii în campionat.

Partea secundă a debutat cu ocazia lui Cristea, care a fost blând cu fosta echipă, apoi Craiova a avut șansa reducerii din handicap, când Koljic a fost oprit prin fault de Rusu. Executantul obișnuit, Cicâldău, i-a oferit lui Dan Nistor a avut ocazia de a marca primul gol pentru Universitatea și colegul său de linie a fost precis de la punctul cu var. Craiova a revenit în joc numai pe tabelă, fiindcă ocazie și-a mai creat abia în minutul 78, când Mihăilă a gestionat prost faza creată de Bărbuț. Finalul i-a dus pe olteni de la extaz la agonie. Nistor a egalat în ultimul minut, cu un șut de la distanță, când nu se mai putea trece de tranșeele adverse. În prelungiri, când Craiova rămăsese cu un stoper, și acela folosit mijlocaș la început, Breeveld a reușit dubla, după ce Vătăjelu, care a făcut cel mai prost meci de când joacă pentru Universitatea, privea cu Passaglia centrează. Și parcă nici nu a mai contat că Habibou era în ofsaid când mingea a trecut pe lângă el, stupefacția a planat.

Universitatea dă cu piciorul unei finale găzduite de ”Ion Oblemenco” și nu mai poate face nimic să se revanșeze în fața fanilor, fiindcă e amuzant să pretinzi, cu această apărare, că vrei să iei titlul.