Program de vară pentru copiii craioveni din învăţământul preşcolar

0
487
Pe perioada vacanţei de vară, copiii din învăţământul preşcolar din Craiova, care sunt la Grădiniţile cu Program Prelungit, nu vor sta acasă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj asigurând, în iulie şi august, şcolarizarea acestora, în baza unor acorduri de colaborare între instituţiile de gen. Astfel, toţi micuţii vor avea parte de acelaşi proces educaţional ca în timpul anului.
În perioada vacanţei de vară, copiii cuprinşi în învăţământul preşcolar vor putea să meargă la grădiniţă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a planificat, în iulie şi august, programul Grădiniţelor cu Program Prelungit (GPP) din Craiova, prin semnarea unor acorduri de colaborare între instituţiile de acest gen. Astfel, copiii de la GPP „Traian Demetrescu” vor merge, în iulie şi august, la „Căsuţa Piticilor”. Cei de la „Elena Farago” vor rămâne, în cele două luni, la sediu, iar copiii de la „Petrache Poenaru” şi „Sf. Lucia” vor face schimb, în iulie la „Poenaru”, în august la „Sf. Lucia”. Micuţii de la „Sf. Ana”, „Nicolae Romanescu” şi „Otilia Cazimir” vor avea următorul traseu: la „Romanescu” şi „Sf. Ana” în iulie, respectiv „Otilia Cazimir” în august. „Paradisul Copiilor” şi „Căsuţa Fermecată” vor asigura, cu schimbul, educaţia elevilor: prima dintre ele în august, cealaltă, în iulie. Acelaşi lucru se va întâmpla între „Eden” (iulie) şi „Dumbrava Minunată” (august). „Căsuţa cu poveşti”, „Voiniceii” şi „Curcubeul Copiilor” au încheiat parteneriate similare, la „Voiniceii” derulându-se activităţile în august, în iulie celelalte două asigurând permanenţa. Cu schimbul vor face  „Castelul Fermecat” (iulie) şi „Pinocchio” (august). „Floare albastră” va fi gazdă în iulie, serviciul fiind returnat, luna următoare, de „Piticot”. În luna iulie, cei de la „Phoenix” îi vor primi pe cei de la „Floarea Soarelui”, cei din urmă întocând serviciile în august. „Ion Creangă” va asigura serviciile pe întreaga vară, la fel cum se va întâmpla şi cu cei de la „Tudor Vladmimirescu”. Este, ca în fiecare an, un act bine pus la punct de ISJ Dolj.
„Au fost încheiate parteneriate între instituţiile de învăţământ preşcolar, în aşa fel încât copiii să aibă parte de educaţie şi pe parcusul verii. Fiecare unitate şi-a stabilit procedura, adoptată în Consiliile de Administraţie, după discuţii cu părinţii. La unele grădiniţe, masa va fi asigurată de acestea, la altele, unde numărul de copii este mai mic, prin pacheţele de acasă sau prin firme de catering, după obţinerea acordului părinţilor. Copiii vor fi supravegheaţi de cadre specializate şi vor avea un program educativ asemănător celui din timpul anului”, a precizat prof.  Monica Tănasie, inspector şcolar al ISJ Dolj.