Craiova organizează timp de trei zile Festivalul naţional studenţesc- Rock, Jazz, Folk

0
331

În perioada 7-9 decembrie a.c., Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Autoritatea Naţională pentru Tineret organizează cea de a XIX-a ediţie a festivalului concurs naţional studenţesc „Rock, Jazz, Folk”.  Evenimentul are ca scop descoperirea şi promovarea studenţilor talentaţi în sfera celor trei genuri muzicale. În concurs au intrat 14 formaţii din toate centrele universitare din ţară. Pe lângă recitalurile concurenţilor, programul conţine şi recitaluri ale unor trupe cunoscute pe plan naţional cum ar fi Pasărea Colibri sau Viţa de Vie. Intrarea la acest eveniment se va face pe bază de invitaţie de la Casa Studenţilor, dar va fi permis şi accesul cu carnetul de student.

Concursul, o rampă de lansare pentru tineri

„Este cel mai vechi festival din ţară şi este un brand al Craiovei. Pornit în 1978, în Clubul Electroputere, concursul  a fost o rampă de lansare pentru grupuri sau solişti notabili, astăzi, în muzica rock, jazz, folck din România, cum ar fi Compact, Voltaj, Timpuri Noi, Johny Răducanu, Gabriel Cotabiţă. Toţi aceştia au fost laureaţi ai festivalului. Aprecierile juriului s-au dovedit a fii reale şi un pas înainte pentru cei talentaţi. Exigenţa juriilor poate fi remarcată şi prin faptul că marele premiu al acestui festival a fost acordat de patru ori în 18 ediţii,”, a precizat Dorin Mărgărit, directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova.

Câştigătorii acestei ediţii vor fi decernaţi, vineri, 9 decembrie a c.. Potrivit organizatorilor, pentru fiecare gen muzical va fi acordat un premiu I, dar va exista şi Marele Premiu al ediţiei. Premiile vor consta mai mult în diplome şi obiecte. Studenţii premiaţi vor fi promovaţi la diverse evenimente.