Şoferul fugar din Brazdă, la judecată în stare de arest preventiv

0
428

Craioveanul care, pe 20 ianuarie, a accidentat un bărbat de 37 de ani şi pe fetiţa lui, de 1 an şi 7 luni, pe trecerea de pietoni, apoi a fugit, fiind prins abia pe 6 februarie, a fost trimis în judecată şi menţinut în arest preventiv. Magistraţii Judecătoriei Craiova i-au respins, luni, cererea de a fi plasat în arest la domiciliu. Împreună cu el vor fi judecaţi şi cei trei bărbaţi care l-au ajutat să-şi facă bucăţi maşina, un Mercedes Benz, pentru a şterge urmele faptei. Dosarul urmează să fie analizat în camera preliminară a Judecătoriei Craiova.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările în dosarul accidentului provocat pe 20 ianuarie a.c. de craioveanul Ionuţ Cristian Manea, de 33 de ani, care a lovit cu Mercedesul un bărbat de 37 de ani şi pe fiica sa, de 1 an şi 7 luni şi a fugit, fiind prins după aproape trei săptămâni. Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a lui Cristian Ionuţ Manea, de 33 de ani, din Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia; a lui Laurenţiu Călin Pop, de 45 ani, din Craiova şi Mădălin Floricel, de 38 ani, din Craiova, (ambii aflaţi în stare de arest la domiciliu), pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, şi a lui Marius Toma Vasile, de 35 ani, din comuna Leu, (aflat sub control judiciar), pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

În rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a celor patru inculpaţi, procurorii au reţinut că „pe 20.01. 2018, în jurul orei 20.20, inculpatul Manea Cristian Ionuţ a condus autoturismul marca Mercedes Benz pe bulevardul Decebal din municipiul Craiova şi a provocat un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală gravă a unei minore în vârstă de 1 an şi 10 luni, cât şi a tatălui acesteia, pietoni angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal, după care a părăsit locul producerii accidentului, fără încuviinţarea poliţiei. Ulterior, în data de 23.01.2018, inculpaţii Pop Laurenţiu Călin şi Floricel Mădălin, împreună cu Manea Cristian Ionuţ, în scopul împiedicării şi îngreunării cercetărilor în cauză şi tragerii la răspundere penală a acestuia din urmă, au apelat la numitul Vasile Toma Marius, iar împreună cu acesta, care, deşi cunoştea că autoturismul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, la domiciliul lui Pop Laurenţiu Călin, au procedat la distrugerea prin tăiere a autoturismului marca Mercedes Benz, pe care, în aceeaşi zi, l-au depozitat la domiciliul lui Vasile Toma Marius”, după cum ne-au comunicat, ieri, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Prins după aproape trei săptămâni

Reamintim că, la aproape trei săptămâni de la comiterea faptei, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au anunţat, pe 6 februarie a.c., că au identificat şoferul, Ionuţ Cristian Manea, de 33 de ani, din Craiova, şi alte trei persoane care au favorizat şi tăinuit fapta de părăsire a locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, în cazul accidentului din 20 ianuarie a.c. În baza mandatelor emise de instanţă, oamenii legii au făcut, marţi, 6 februarie a.c., 11 percheziţii la imobilele în care locuiesc cei patru, dar şi în alte locaţii din municipiului Craiova, comuna Leu şi comuna Cârcea. În urma descinderilor, au fost găsite şi ridicate mai multe părţi componente ale autoturismului implicat în eveniment. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus continuarea urmăririi penale faţă de Ionuţ Cristian Manea, Călin Laurenţiu Pop, de 45 ani, din Craiova, Mădălin Floricel, de 38 ani, din Craiova, şi Marius Toma Vasile, de 35 ani, din comuna Leu, cei patru fiind reţinuţi pentru 24 de ore, şi introduşi în arestul IPJ Dolj. Pe 7 februarie a.c. au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a şoferului fugar, Ionuţ Cristian Manea şi a lui Mădălin Floricel, în timp ce Laurenţiu Călin Pop a fost plasat în arest la domiciliu pe o durată de 30 de zile, iar Marius Vasile a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Ulterior, la contestaţie, Tribunalul Dolj l-a plasat şi pe Mădălin Floricel în arest la domiciliu. Măsurile preventive au fost menţinute luni, 5 martie a.c., după ce s-a înregistrat la instanţă dosarul, Ionuţ Cristian Manea fiind menţinut în arest preventiv, în ciuda faptului că a cerut instanţei să fie plasat în arest la domiciliu.

Autorul accidentului nu este pentru prima dată după gratii. El a mai fost arestat în anul 2009, pentru un scandal pe care l-a provocat într-un local din municipiu. Ionuţ Cristian Manea a fost condamnat printr-o hotărâre rămasă definitivă pe 15 martie 2010, la Curtea de Apel Craiova, la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Şi Laurenţiu Călin Pop a fost fugar şi a făcut puşcărie. El a fost urmărit la nivel internaţional din noiembrie 2014, când a fost condamnat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice la 10 luni de închisoare cu executare, însă a fugit în Italia înainte de pronunţarea hotărârii definitive, fiind prins în septembrie 2016.