“Domnule primar, fii bărbat!”

1
399

Absenţa primarului Antonie Solomon de la prezidiul plenului CLM, de ieri, nu a trecut neobservată. Cei mai înverşunaţi au fost chiar colegii de partid, care au ţinut să-i transmită mesaje pe calea undelor. Cea mai provocatoare declaraţie i-a făcut-o singura doamnă din banca consilierilor PDL, Ani Gheorghe, care i-a reamintit că e primar şi că ar trebui să vină la şedinţe.

Antonie Solomon

Dacă până acum consilierul Ani Gheorghe stătea cuminte în primul rând al CLM Craiova, mulţumindu-se să chibiţeze pe marginea declaraţiilor şi să ridice mâna la vot, de această dată s-a aventurat într-o dispută indirectă cu primarul Antonie Solomon, care a lipsit pentru a doua oară consecutiv de la întâlnirile în plen. Sub forma unui monolog, Ani Gheorghe i-a cerut edilului-şef, nici mai mult, nici mai puţin, decât să dea dovadă de bărbăţie şi să vină la şedinţe. “Domnule primar, trebuie să fiţi bărbat şi să veniţi la şedinţe, pentru că sunt atâtea probleme de rezolvat. Aveam atâtea întrebări de pus şi stăm aici şi ne uităm unii la alţii. Sunteţi primar şi trebuie să participaţi la şedinţe”, l-a provocat consilierul, smulgând sălii un hohot de râs.

Marian Vasile: “Vorbesc cu un scaun gol”

Aproape contaminat de colega de scaun şi de partid, şi consilierul Marian Vasile a avut şi el revelaţia că vorbeşte cu un fotoliu gol. “Stau aici şi privesc la acest scaun pe care ar trebui să stea domnul primar. Aici se decide soarta Craiovei, iar el preferă să stea în vizuină, devenind din primul bărbat al urbei, primul telespectator. O să vorbesc, aşadar, cu acest scaun gol”, a fost remarca alesului local. De altfel, consilierii municipali l-au aşteptat pe primar să apară pe parcursul şedinţei. Arătând că doresc să-l aibă în mijloc cu orice preţ, consilierii democrat-liberali au propus chiar, la începutul şedinţei, ca punctul cu întrebări şi interpelări să fie mutat spre finalul şedinţei pentru ca primarul să poată ajunge în sală. Acest lucru însă nu s-a mai întâmplat.

PSD cere PDL să oprească meciul politic

În schimb, consilierii social-democraţi au ţinut să precizeze că există un meci politic între primarul Antonie Solomon şi viceprimarul Marinică Dincă, meci care antrenează şi o parte din consilierii locali, distrugând bunul mers al discuţiilor. “Noi, consilierii PSD, sub nici o formă nu vom participa la disputele interne ale altor entităţi politice. Fac apel să fie rezolvată în alte locuri, nu în Consiliul Local Municipal, unde aş vrea să nu se resimtă deloc această dispută care bântuie opinia publică. E democraţie, într-adevăr, dar şi ea trebuie să aibă la bază o raţiune”, a spus consilierul municipal Constantin Răducănoiu. Aleşii locali PSD au ţinut să dezaprobe reacţia colegilor PDL, despre care au spus că au acţionat din raţiuni politice părăsind sala la şedinţa solemnă de miercuri.

LAURA MOŢÎRLICHE şi RADU ILICEANU

 

1 COMENTARIU

  1. Consilierii locali PDL,unii,se simt obligati sa vorbeasca in plen deoarece la partid nu scot un sunet,avand gurile ocupate cu altceva.Despre ce barbatie se vorbeste in lipsa personajului principal.In doua mandate Ani Gheorghe a susurat de doua ori,neinteligibil, considerand probabil ca ii este suficienta doar prezenta, pe statul de plata.Intr-un alt context voi fi foarte curios sa aud cat de profund graieste sefa femeilor de serviciu de la CFR.

Comments are closed.