Cetăţean rus, urmărit internaţional pentru omor, prins la PTF Calafat

0
313

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat un cetăţean rus, căutat de autorităţile bulgare pentru omor, care a încercat să treacă frontiera folosind o carte de identitate bulgărească falsă. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, figura între cei mai căutaţi infractori prin Interpol, fiind acuzat că ar fi ucis prin acte de cruzime un cetăţean bulgar în anul 2011.

urmaritConform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, joi seară, în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, călătorind pe jos, o persoană de sex masculin, care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare. Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de călătorie prezentat, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că respectiva carte de identitate nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind falsă. În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este cetăţeanul rus Sergey Filipov Georgiev, în vârstă de 51 de ani, iar în urma consultării bazelor de date specifice, a rezultat faptul că persoana este urmărită internaţional, fiind căutată de către autorităţile bulgare pentru omor. Bărbatul a declarat că ştia că este căutat de autorităţi şi a procurat documentul fals de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 200 euro.

 „Poliţiştii de frontieră doljeni au întocmit în cauză acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetăţeanul rus a fost predat unei echipe operative din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a declarat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj. Bărbatul a ajuns în arestul IPJ Dolj, fiind reţinut pentru 24 de ore în baza ordonanţei emise de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi urmează să fie demarcate procedurile în vederea extrădării.

Potrivit datelor publicate pe Interpol, pe 28 ianuarie 2011, în regiunea Hmelnytsa din Ucraina, Sergey Filipov Georgiev l-a ucis pe cetăţeanul bulgar Miroslav Marinov Marinov. Fapta a fost comisă cu premeditare şi cu cruzime, autorul fiind plătit pentru acest lucru.