Surdu şi „Charlie”, menţinuţi după gratii

0
208

Magistraţii Judecătoriei Craiova au menţinut măsurile preventive faţă de Ion Pavel Surdu, fiul defunctului avocat Surdu, trimis în judecată pentru scandalul de la începutul lunii iulie, când a tras cu pistolul către doi craioveni, la terasele din centrul vechi al Craiovei, dar şi faţă de ceilalţi trei inculpaţi din dosar. Surdu şi Marian Irinel Coandă zis „Charlie” sunt după gratii de la începutul lunii decembrie, pentru încălcarea obligaţiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar acum Judecătoria Craiova le-a respins şi celorlalţi doi inculpaţi solicitările de a putea intra în baruri şi discoteci.

puscarieMagistraţii Judecătoriei Craiova au menţinut, pe 20 decembrie a.c., măsurile preventive faţă de Ion Pavel Surdu şi ceilalţi trei inculpaţi din dosarul împuşcăturilor de la Pallets: „Respinge cererea formulată de inculpaţii Deculescu Mihai, Vitan Sandu, Coandă Marian Irinel, prin apărători, de revocare a măsurilor preventive. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Coandă Marian Irinel prin încheierea din data de 28.11.2016 pronunţată de Judecătoria Craiova în dosarul cu nr. 30216/215/2016/a1.4, definitivă prin încheierea nr. 232/07.12.2016 a Tribunalului Dolj. Respinge cererile formulate de inculpaţii Deculescu Mihai şi Vitan Sandu, de ridicare a interdicţiei de a se deplasa în anumite localuri publice special amenajate pentru agrement sau distracţie, respectiv: baruri, restaurante, cazinouri, cluburi, discoteci. (…) Respinge cererea formulată de inculpatul Surdu Ion Pavel prin apărător, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu”.

Reamintim că pe 21 octombrie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care au fost trimişi în judecată Ion Pavel Surdu, fost Boboc Surdu, Marian Irinel Coandă, Sandu Vitan şi Mihai Deculescu într-un dosar vizând infracţiuni de lovire şi alte violenţe, tulburarea liniştii şi ordinii publice, uz de armă fără drept, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor  şi port şi folosire de obiecte periculoase. Cu toţii sunt acuzaţi că au provocat un scandal, la barul Pallets, din centrul vechi al Craiovei, pe 2 iulie a.c., dimineaţa, în jurul orei 4.00, în timpul căruia doi craioveni au fost împuşcaţi, leziunile suferite necesitând 12-14 zile de îngrijiri medicale.