Peste 500 de poliţişti doljeni, la datorie de Crăciun

0
155

Peste 500 de poliţişti vor acţiona zilnic, în perioada minivacanţei de Crăciun, pentru ca doljenii să poată sărbători în linişte, după cum anunţă reprezentanţii Poliţiei doljene.

masuri de ordineÎn această perioadă, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a dispus măsuri speciale pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Astfel, peste 500 de poliţişti doljeni vor acţiona zilnic în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte antisociale prin creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, dar şi pentru a fi în măsură să intervină cu celeritate maximă la toate sesizările venite din partea cetăţenilor. Poliţiştii urmează să acţioneze în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

Poliţiştii de la structurile de ordine publică şi poliţie rutieră vor acţiona în echipe de siguranţă publică şi în filtre rutiere urmărindu-se depistarea conducătorilor auto care ar fi tentaţi să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, în timp ce poliţiştii de la structurile de investigaţii criminale vor acţiona pentru monitorizarea locurilor şi mediilor cunoscute cu potenţial criminogen şi pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii care ar putea să îşi petreacă sărbătorile la domiciliul personal.

masuri de ordine 1Poliţiştii de investigarea fraudelor vor acţiona în zona marilor complexe comerciale şi în pieţele agroalimentare pentru prevenirea şi combaterea actelor de comerţ ilicite care ar putea aduce atingere intereselor consumatorilor. De asemenea, poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor acţiona pentru depistarea persoanelor care comercializează materiale pirotehnice interzise.