Ministrul Educaţiei va retrage titurile de doctor deţinute de Petre Tobă şi Florentin Pandele

0
390

mircea-dumitru-465x390Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, va semna, probabil la începutul săptămânii viitoare ordinele pentru retragerea titlurlior de doctor deţinute de fostul ministru Petre Tobă şi de primarul din Voluntari, Florentin Pandele, după ce contestaţiile acestora la decizia de plagiat au fost respinse.

“Comisia de specialitate care a analizat contestaţiile formulate de dl. Florentin Pandele şi dl. Petre Tobă a constatat că acestea nu se susţin, prin urmare ambele au fost respinse. Conform procedurii, comisia juridică va lua act de această decizie şi după ce va da avizul, raportul complet va ajunge la ministrul Educaţiei. Asta înseamna că, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare Mircea Dumitru va semna cele două ordine de retragere a titlului de doctor obţinute de Petre Tobă şi Florentin Pandele” a declarat, pentru MEDIAFAX, Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Potrivit unor surse din Ministerul Educaţiei, comisia de analiză a contestaţiilor a descoperit că plângerea formulată de fostul ministru de interne, Petre Tobă, conţine mai multe pasaje care fac referire la legislaţia în vigoare, fără a menţiona sursa citată, deci, conform normelor academice, se consideră, de asemenea, plagiat.