Atentat în Turcia: Zeci de morţi şi răniţi după ce un autobuz care transporta militari a explodat la Kayseri

0
139

atentat-465x390Cel puţin 13 militari au decedat, iar alţii 48 au fost răniţi, după ce un autobuz care transporta cadre militare a explodat în oraşul Kayseri, situat în partea centrală a Turciei, informează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit agenţiei de ştiri Dogan, explozia a lovit autobuzul în momentul în care acesta s-ar fi oprit la un semafor roşu, în apropierea campusului universităţii Erciyes, de acesta s-ar fi apropiat o maşină care apoi a explodat. Militanţii kurzi au vizat anterior autobuze care transportau forţe militare şi de securitate, în Turcia.

În urma exploziei, cel puţin 13 militari au fost ucişi, iar alţii 48 răniţi. Există posibilitatea ca în urma atacului să fi fost răniţi şi civili. Persoanele rănite au fost transportate la spital pentru a li se oferi îngrijirea necesară. Kayersi este unul dintre marile oraşe din Turcia, acesta fiind un important centru industrial. Premierul turc ar fi declarat că explozia din oraşul Kayseri este similară dublului atentat care a avut loc în urmă cu o săptămână în Istanbul.