Fotbal: Inter Milano a anunţat cine îi succede lui Frank de Boer pe banca tehnică

0
316

Clubul Internazionale Milano a făcyr cunoscut, marţi, prin intermediul site-ului oficial, numirea lui Stefano Pioli în funcţia de antrenor principal, iar primul meci pentru fostul tehnician al lui Ştefan Radu la Lazio, va fi Derby della Madonnina, cu AC Milan, din 20 noiembrie.

Gruparea lombardă s-a despărţit de antrenorul Frank de Boer, după înfrângerea, scor 0-1, cu Sampdoria, din urmă cu două etape. În runda trecută, Stefano Vecchi, antrenorul de la Primavera, a stat pe banca nerrazzurilor, în victoria, de pe teren propriu, 3-0 cu Crotone.

Stefano Pioli, în vârstă de 51 de ani, a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane şi va avea un salariu de 1,4 milioane de euro anual. Pioli va fi ajutat la Inter de Giacomo Murelli, Davide Lucarelli, Matteo Osti şi Francesco Perondi.

Tehnicianul l-a avut sub comanda sa pe internaţionalul român Ştefan Radu, în perioada petrecută la Lazio. Ajuns în 2014 pe banca echipei din capitala Italiei, Pioli a reuşit să termine pe ultima treaptă a podiumului şi să ajungă până în finala Cupei Italiei.

În afară de Lazio, Stefano Pioli le-a mai pregătit, în carieră, pe Salernitana, Modena, Parma, Grosseto, Piacenza, Sassuolo, Chievo, Palermo şi Bologna.

Stefano Pioli va avea parte de trei meciuri foarte dificile, chiar la debut. După derby-ul cu rivala locală Milan, urmează confruntări cu Fiorentina şi Napoli.

Inter ocupă actualmente locul 9 în Serie A, cu 17 puncte strânse în 12 etape.