Preliminarii CM 2018: Vedeta polonezilor, Robert Lewandowski, a vorbit despre meciul de vineri cu România

0
45

Robert Lewandowski, atacantul naţionalei Poloniei şi al echipei Bayern Munchen, este sigur că România va avea altă faţă decât cea arătată la turneul final al Campionatului European, iar totul se datorează noului selecţioner, germanul Christoph Daum.

“Trebuie să fim atenţi pentru a profita de fiecare ocazie pe care o avem în această deplasare. Nu cred că ne putem permite să ne mulţumim cu o remiză. Naţionala României este schimbată faţă de ceea ce a arătat la Euro 2016. Noul selecţioner, Cristoph Daum, cunoaşte importanţa disciplinei tactice. Publicul va pune presiune pe noi, trebuie să rămânem concentraţi şi să ne urmărim scopul. Trebuie să ne gândim cum putem surprinde România şi ce răspuns vom primi din partea lor, va conta foarte mult determinarea şi tactica. Fotbalul este un joc care aşteaptă eroarea adversarului, dacă vom juca inteligent şi-i vom forţa pe români să greşească, şansele noastre vor creşte. Sunt sigur că România va face totul pentru a câştiga, dar şi noi ne dorim victoria. Cred că se va impune formaţia care va juca mai inteligent”, a declarat, conform Pro Sport, Robert Lewandowski, într-o conferinţă de presă.

Căpitanul naţionalei Poloniei nu a dorit să vorbească despre măsurile pe care le va lua selecţionerul Adam Nawalka împotriva jucătorilor care au petrecut înaintea partidei cu Armenia, câştigată cu scorul de 2-1, în etapa a treia din preliminariile Campionatului Mondial.

“Astfel de lucrur le discutăm doar aici, în interiorul vestiarului. Selecţionerul ştie cel mai bine cum trebuie să gestioneze asemenea situaţii. Fiecare dintre noi face greşeli, important este ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple. Nu este problema mea şi nici nu sunt cel care trebuie să iau decizii. Intru pe teren să dau totul pentru echipă şi să joc cât mai bine”, a mai spus atacantul echipei Bayern Munchen.

Robert Lewandowski este golgheterul preliminariilor, cu 5 goluri marcate în trei partide.

Meciul România – Polonia va fi vineri seară, de la ora 21:45, pe Arena Naţională. După 3 etape din grupa E, România are 5 puncte,, fiind devansată de Muntenegru şi Polonia, cu 7 puncte. Dacă vine vorba şi de formaţiile care îi urmează pe ttricolori în clasament, acestea sunt Danemarca (3p), Kazahstan (2p) şi Armenia (0p).