Şi totuşi, mai sunt echipe mici…

0
367

Armenia – România 0-5

Au marcat: B. Stancu 3 – pen., Ad. Popa 10, R. Marin 11, Stanciu 29, Chipciu 59.

Erevan, stadion: “Vazgen Sargsyan anvan Hanrapetakan Marzadasht”, spectatori: 5.000.

Armenia: Beglaryan 4 – Mkoyan 4, Haroyan 4, Andonian 3 (Voskanyan 39) 4, Hayrapetyan 4 – Grigoryan 4, Malakyan 3 – Ozbiliz 5 (Hovhannisyan 64) 4, Pizzelli 5, Manoyan 4 – Pogosyan 4 (Muradyan 33) 4. Selecţioner: Varujan Sukiasyan.

România: Tătăruşanu 6 – Benzar 7, Săpunaru 7, Dr. Grigore 7, Latovlevici 7 – Hoban 7 – A. Popa 8, N. Stanciu 8 (Bicfalvi 82), R. Marin 8, Chipciu 7 (Rotariu 67) 7 – B. Stancu 7 (Keşeru 57) 6. Selecţioner: Christoph Daum.

Cartonaş roşu: Malakyan 3.

Arbitru: Vladislav Bezborodov (Rusia) 7.

romaniaRomânia a zdrobit Armenia în deplasare, după un meci jucat aproape integral în superioritate numerică

Cel mai uşor meci al României din ultimii ani s-a încheiat practic în minutul 3, când armenii au rămas mai puţini şi Stancu a avut mingea la punctul cu var, de unde nu a ratat niciodată în cariera sa. De parcă nu era de ajuns că Armeniei, o selecţionată modestă, îi lipsea starul Mkhtaryan, după o jumătate de oră de haos prin defensiva gazdelor, România avea deja 4-0. Stanciu, Stancu, Răzvan Marin şi Adi Popa s-au simţit în elementul lor prin preajma careului advers şi au fost extrem de eficienţi. Chipciu a completat în a doua repriză o victorie la care nici nu ne putem raporta, fiindcă a fost parctic în faţa nimănui. Dincolo de succesul confortabil, Daum a mai câştigat încă un jucător tânăr pentru naţională, Răzvan Marin făcându-şi loc, probabil definitiv, alături de coechipierul de la club, Benzar, în echipa României. Pe lângă reuşita cu dreptul din prima parte şi bara cu stângul din repriza a doua, fiul lui Petre Marin n-a arătat deloc că a fost la debut, intrând fără trac şi demonstrând o marturitate remarcabilă în joc. Daum a avut trei atacanţi în lot, dar nu l-a titularizat pe niciunul, împingându-l în schimb pe Stancu într-o poziţie în care n-a mai jucat de mult, un fel de 9 fals. Săpunaru este şi el jucător esenţial în concepţia lui Daum şi după ce a fost închizător cu Muntenegru, a fost retras stoper, cel sacrificat fiind Moţi. În banda stângă, postul cu semne de întrebare la naţională, Latovlevici a dat randament, arând jumătatea adversă, în condiţiile unei dominări totale a tricilorilor. La orizont este partida cu Kazahstanul, pe care nu trebuie să o abordăm nici prin prisma acestui 5-0 cu Armenia şi nici a eşecului cu acelaşi scor al adversarilor în Muntenegru, fiindcă pe sinteticul de la Astana se va juca mai mult ca sigur un altfel de fotbal.

Daum: „Nu mă aşteptam la o asemenea diferenţă”

După victoria categorică de la Erevan, selecţionerul Christoph Daum a declarat: „Echipa a început foarte motivată şi concentrată. După primul gol, ne-am dezlănţuit, nu se întâmplă foarte des un astfel de scor, nu mă aşteptam. Mă bucur că am păstrat controlul şi după primul gol, că nu ne-am oprit. Armenia putea să vină peste noi şi să intre în meci. Am încercat să-i ţin pe jucători activi, să alerge, să paseze, nu doar să menţină scorul. Am făcut foarte multe schimbări în echipă, inclusiv sistemul. Ne-am creat multe ocazii şi mă bucur foarte mult, mai ales pentru jucătorii tineri. Răzvan Marin are multă calitate, a fost un prim pas pentru el. Şi Rotariu a intrat foarte bine, a alergat foarte mult, a pasat. Sunt mândru că am la dispoziţie astfel de jucători, care trebuie să se dezvolte.

Despre partida viitoare, din Kazahstan, şi grupa de calificare, Daum a spus: „Trebuie să demonstrăm în Kazahstan că am făcut un progres, să fim mai buni de la meci la meci. Cu 7 puncte am fi pe drumul cel bun. Este o grupă foarte dificilă şi este important să fim în cea mai bună formă, din punct de vedere psihic şi fizic. Kazahstan va încerca să refacă blazonul, după un 0-5, va fi mai greu. Am spus că sunt patru echipe foarte puternice în această grupă, România este una dintre aceste echipe, şi va fi foarte greu să ne calificăm de pe primul loc. Dar calificarea este obiectivul, care se poate obţine şi de pe locul doi. Calificarea se va juca până la ultimul meci, în Danemarca. Oricare dintre aceste patru echipe pot câştiga în deplasare”.

Clasamentul grupei E

  1. Muntenegru 2 1 1          0          6-1       4p
  2. România 2 1          1          0          6-1       4p
  3. Danemarca 2 1          0          1          3-3       3p
  4. Polonia 2 1          1          0          5-4       4p
  5. Kazahstan 2 0          1          1          2-7       1p
  6. Armenia 2 0          0          2          0-6       0p

Celelalte meciuri din grupă:

Muntenegru – Kazahstan 5-0 (Tomasevic 24, Vukcevic 59, Jovetic 64, Beqiraj 73, Savic 78)

Polonia – Danemarca  3-2 (Lewandowski 20, 36 – pen., 48 / Glik 49 – aut., Poulsen 69)

Următoarea etapă (mâine): Kazahstan – România, Danemarca – Muntenegru, Polonia – Armenia.