Craiova pierde în Moldova, 2-3 cu FC Botoşani

0
355

FC Botoşani – Universitatea Craiova 3-2

Au marcat: Hadnagy 4, 44, Martinus 75 / Nuno Rocha 11, Ivan 90.

Stadion: „Municipal”, spectatori: 4.000.

Botoşani: P. Iliev – Dimitrov, Cordoş, Plămadă, Acsinte – Vaşvari, Cucu – Martinus (89 D. Roman), Cabrera (83 Bordeianu), Batin (65 Fulop) – Hadnagy. Antrenor: Cristi Pustai.

Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Kay, Vătăjelu – Băluţă (79 Măzărache), Zlatinski, Mateiu (84 V. Iliev), Ivan – Nuno Rocha, Bawab (84 Bancu). Antrenor: Emil Săndoi.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj)

Cartonaş roşu: Zlatinski 81.

Faţă de victoria de la Cluj, în Moldova Săndoi l-a retitularizat pe Zlatinski, absent motivat atunci din cauza suspendării. Gazdele n-au avut mult de aşteptat pentru a deschide scorul. În minutul 4, Vătăjelu a fost prins în miss-match pe stânga, centrarea a venit de la Dimitrov pentru Hadnagy, nederanjat de Popov în careul mic şi alb-albaştrii începeau cu handicap returul. Trupa lui Săndoi n-a resimţit totuşi şocul startului ratat şi a ripostat după câteva minute. Băluţă a primit în adâncime şi a prelungit pentru Bawab, care a reluat pe lângă portar, mingea fiind ajutată să ajungă în plasă de Nuno Rocha. Capverdianul a marcat la fel de simplu ca în Gruia. Vătăjelu a avut mari probleme pe stânga cu Martinus, din zona sa plecând fazele periculoase ale gazdelor. Săndoi l-a mutat pe Ivan în banda respectivă, care a rămas însă sensibilă pentru alb-albaştri. Bălgrădean a avut mari emoţii la două faze în careul mic, una provocată de priza sa precară, iar Ivan a dat replica printr-o fază individuală, rezolvată cu un reflex de portarul Iliev. A venit apoi ezitarea lui Kay la o centrare, iar Bălgrădean, care nu s-a sincronizat cu defensiva, a pus piciorul salvator.

N-avea să mai intervină cu nimic în finalul primei reprize, la execuţia spectaculoasă a aceluiaşi Hadnagy, care s-a „răsturnat” pe mingea centrată tot din partea stângă a defensivei oltene, ducându-şi echipa în avantaj la vestiare.

În debutul părţii secunde, Ivan a avut egalarea în gheată, după devierea lui Kay, dar a înălţat mingea spre peluză. S-a jucat deschis, ambele echipe având ocazii, Craiova fiind lipsită însă de un vârf letal în careul advers. În schimb, au mai punctat gazdele pe contraatac, Martinus speculând indecizia lui Bălgrădean la o minge aruncată spre careul său. Ivan a redus din handicap în ultimul minut, fără vreo relevanţă pentru împărţirea punctelor. Alb-albaştrii pierd în Moldova şi meciul, dar şi pe Zlatinski pentru meciul cu Dinamo, după o intrare dură a bulgarului la centrul terenului.

Craiova a avut o defensivă incredibil de naivă, fiind zdruncinată practic la fiecare atac moldovean, în consecinţă venind şi debutul cu stângul în  retur. Ca şi în precedenta deplasare la Botoşani, în primăvară, Universitatea a avut o galerie formată din doar 7 suporteri.