O nouă ediţie a concursului de proiecte pentru tinerii regizori şi scenografi români

0
325

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” continuă şi în 2016 concursul de proiecte pentru tineri regizori şi scenografi români, ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Acesta constă în prezentarea scrisă a unei concepţii regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Sala Studio „Ion D. Sîrbu” a instituţiei, în anul 2016.

Regizorul şi scenograful trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani. Textul va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani şi cu maximum 8 personaje, numărul de pagini şi forma acestuia fiind la libera iniţiativă a concurentului. Sunt acceptate şi dramatizările, dar numai după autori români contemporani. Data-limită pentru depunerea proiectelor este 15 decembrie 2015 – transmise prin poştă la sediul teatrului, pe e-mail (artistic@tncms.ro) sau fax, la 0251.414.150. Proiectul câştigător va fi anunţat pe 22 ianuarie 2016.

Câştigătorii ediţiilor anterioare au fost regizoarea Diana Dragoş, care a pus în scenă spectacolul „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea” de I.L Caragiale, scenografia Adriana Dinulescu; Catinca Drăgănescu cu propriul său text „Photoshop”, scenografia Sorana Țopa; Bobi Pricop cu piesa „Profu’ de religie” de Mihaela Michailov, în scenografie proprie; Dragoş Muşoiu, care a pus în scenă spectacolul „Spargerea”, după nuvela „Jaf armat” de Răzvan Petrescu, scenografia Andreea Negrilă.