Colaborarea „Biblionet” – APIA continuă. Bibliotecarii, instruiți pentru a-i sprijini pe fermieri

0
342

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” organizează astăzi, ora 10.00, în Sala 1 „Elena Farago”, o sesiune de instruire pentru toţi bibliotecarii din Programul „Biblionet”, în vederea completării cererilor pe suprafaţă Campania 2014. Scopul sesiunii este familiarizarea bibliotecarilor cu procesul completării online a cererilor de subvenţii, care se depun de fermierii care s-au înregistrat la APIA şi au primit un cont de utilizator şi parola.

Colaborarea stabilită între Biblioteca Județeană, prin intermediul Programului „Biblionet”, și Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) în vederea sprijinirii fermierilor doljeni în direcția atragerii de subvenții agricole a produs efecte vizibile, importante la scara întregului județ. Deși rezervați într-o primă fază, fermierii din Dolj au beneficiat în număr mare, în creștere de la an la an, de avantajele completării rapide și eficiente a unei cereri online pentru subvenții agricole prin intermediul calculatoarelor existente în biblioteci.

«Cele peste 6 milioane de euro atrase cu ajutorul bibliotecii s-au constituit într-un impuls vital, extrem de necesar, pentru continuarea activităților agricole de pe raza județului nostru. Eficiența serviciilor pe care le oferim utilizatorilor noștri, ca și cuantumul fondurilor care vor fi atrase pentru agricultură, către fermieri, depind, în bună măsură, de profesionalismul și implicarea susținută a angajaților noștri. Ne dorim ca această întâlnire să vină în sprijinul bibliotecarilor implicați în Programul „Biblionet”, dar și a celorlalte persoane care iau parte la acțiunile de întocmire și depunere a cererilor de subvenție pentru fermieri», spune Lucian Dindirică, managerul bibliotecii doljene.

La sesiunea de instruire de astăzi vor fi prezenţi şi reprezentanţii APIA: directorul executiv Nicolae Sorin Răducan, Călugăru Emil – şef serviciu Control pe Teren şi Inspecţii, Veronica Cocoşilă – şef serviciu Autorizare plăţi şi măsurări specifice şi Luminiţa Şargarovschi – consilier. Pot participa şi persoane din primărie care completează cererile de subvenţie pentru fermieri.