Grădiniţa de la Seaca de Câmp, modernizată cu 60.000 de euro

0
382
Primaria Seaca de Câmp

Primarul comunei doljene Seaca de Cîmp, Fane Rogojină, e hotărât să continue şi în acest an proiectele de dezvoltare a infrastructurii, chiar dacă nu-şi pune mare speranţă în banii europeni. Dacă alimentarea cu apă a fost dată în folosinţă în anul 2009 pe întreaga suprafaţă a comunei, acum autorităţile locale au de gând să depună un proiect pentru a obţine fonduri europene pentru a introduce canalizarea. Drumurile din localitate sunt deja pietruite, însă edilul îşi doreşte să reuşească asfaltarea drumului care leagă cele două sate componente Seaca de Cîmp şi Piscu Nou.

Autorităţile locale acordă importanţă şi educaţiei, astfel că una dintre cele două grădiniţe va fi modernizată şi reabilitată, investiţia ridicându-se la un total de 60.000 de euro. “Am depus un proiect în GAL Calafat pentru a reabilita o grădiniţă din localitate şi am câştigat. Lucrările vor avea valoarea totală de 60.000 de euro. De asemenea, vom face lucrări de modernizare şi la şcoli, pentru că este nevoie”, a spus primarul de la Seaca de Cîmp, Fane Rogojină.

Potrivit acestuia, după ce lucrările de reabilitare şi modernizare a grădiniţei vor fi gata, tot pe GAL Calafat va mai fi depus un proiect pentru ca în localitate să se construiască o piaţă agroalimentară.