Terenurile nisipoase de la Celaru sunt plantate cu salcâm

0
439
Primăria Celaru

Comuna doljeană Celaru, aflată la 45 de kilometri de Craiova, reuşeşte să ţină pasul cu dezvoltarea, chiar şi în condiţiile în care fondurile europene întârzie să apară. Dacă în anul 2012 a fost inaugurată clădirea Şcolii Gimnaziale “Înv. M. Georgescu”, care fusese reabilitată cu fonduri atrase de la Banca Mondială, de această dată autorităţile locale fac eforturi pentru a pune la punct şi celelalte unităţi de învăţământ din localitate.

De asemenea, primarul Stelian Celăreanu pune la bătaie bani de la bugetul local, pentru a întreţine faţa comunei, iar pentru anul 2014 şi-a făcut câteva planuri pe care are de gând să le ducă la bun sfârşit. Alimentarea cu apă este deja în toată localitatea, iar edilul speră că va reuşi să realizeze şi extinderea lucrărilor de introducere a canalizării.

“În acest an vom înfiinţa două spaţii verzi la grădiniţele din satele Marotin şi Ghizdăveşti, cu bani de la bugetul local – 500 de milioane de lei vechi în total. De asemenea, vom începe lucrările de curăţare a cinci fântâni, valoarea fiind de 300 de milioane lei vechi. Cu banii obţinuţi de la APIA vom planta 5 hectare de teren nisipos pe islazul comunal, cu salcâm”, a spus primarul localităţii Celaru, Stelian Celăreanu.