Preselecţii pentru „Tabăra de Film”

0
321

Tinerii talentaţi din Craiova sunt aşteptaţi să participe la preselecţiile celei de-a IV-a ediţii a proiectului “Tabăra de Film”. În acest an, organizatorii şi-au propus ca în cadrul unei caravane desfăşurate în principalele oraşe să descopere şi să selecteze copii şi tineri cu talente deosebite. În „Tabăra de film” există doar limita de vârstă (9-18 ani), restul ţine doar de talentul şi dorinţa de afirmare a concurenţilor pentru a-şi îndeplini visul.

Preselecţia presupune trei probe: proba de dicţie (se va regăsi în discuţiile libere purtate cu juriul), proba de improvizaţii pe teme date (trebuie să dezvoltaţi o poveste pornind de la câteva cuvinte cheie date de juriu) şi proba de talent (la alegere dans, muzică, actorie). În Craiova preselecţiile au loc duminică 9 martie, în intervalul orar 10.00-18.00, la Palatul Copiilor situat în strada „Simion Bărnuţiu” nr. 20. Nu se percep taxe de participare. Tabăra de FILM se va desfăşura în perioada 15 iulie – 15 august 2014 şi vor participa copiii selectaţi şi o echipă de profesionişti în domeniu. Copiii vor participa la cursuri de: actorie, de dicţie, de mişcare scenică, introducere în arta teatrului. Pe lângă cursuri şi filmări copiii vor lua lecţii de coregrafie, canto şi diverse activităţi recreative pline de distracţie şi bună dispoziţie!

Musicalul “Revederea”, realizat în cadrul ediţiei de anul trecut

În cadrul ediţiei de anul trecut a Taberei de Film, copiii au realizat filmul “Revederea” – un musical cu Maia Morgenstein, Aliona Moon, Wilmark şi Tudorel Filimon , ce va rula în cinematografele din România şi Republica Moldova., ulterior fiind difuzat pe postul public TVR1. Echipa de producţie a filmului va fi formată din: Rom Film Support (Asociaţia pentru spijinirea şi promovarea filmului românesc) – producător; TVR1 şi Radio România (prin Radio România Regional şi Radio Actualităţi) – coproducător. Proiectul Tabăra de Film este realizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.